Hoe Een Dekbeddeken Te Wassen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dekbeddeken Te Wassen?
Hoe Een Dekbeddeken Te Wassen?

Video: Hoe Een Dekbeddeken Te Wassen?

Video: Hoe Een Dekbeddeken Te Wassen?
Video: Hoe Fossflakes dekbedden te wassen 2024, Maart
Anonim

Een fleece dekbed met een zachte gekamde pool is een vertrouwd beddengoed voor de meeste huizen, vooral als er een kind in het gezin opgroeit. Een hoogwaardig product verslijt niet lang en verdraagt veel wasbeurten goed. Het moet echter correct worden verzorgd, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Hoe een dekbeddeken te wassen?
Hoe een dekbeddeken te wassen?

Het is nodig

  • - waspoeder;
  • - wasmiddel voor wol;
  • - Wasmachine;
  • - kledingborstel;
  • - spons;
  • - vlekkenverwijderaar;
  • - wasverzachter;
  • - ijzer.

instructies:

Stap 1

Controleer het label van de fabrikant voor het dekbed. Het moet de kenmerken van de verzorging van het product aangeven. Gewoonlijk wordt een losse en zware katoenen stof een fiets genoemd; het kan ook natuurlijke wolvezels bevatten of volledig wollen zijn. Het is noodzakelijk om het product te wassen, rekening houdend met de kenmerken van het gebruikte materiaal.

Stap 2

Het wassen van een katoenen deken brengt huisvrouwen niet veel gedoe met zich mee. Zoiets kan met elk wasmiddel met de hand worden gewassen of in een automatische wasmachine worden geschoven. Het belangrijkste is om de toegestane maximale trommelbelasting te controleren - de machine kan mogelijk niet omgaan met een grote deken.

Stap 3

Gebruik een fijn wasprogramma en wasverzachter om het gewassen dekbed zacht te houden. Als uw automatische tondeuse een Baby Stuff-programma heeft, gebruik het dan. Normaal en delicaat wassen is ook acceptabel, bij een temperatuur van maximaal 40 graden.

Stap 4

Het is mogelijk om een fiets met wolvezels alleen te wassen in een speciale zachte modus voor wol, met speciale wasmiddelen. Als er vlekken op de deken zitten, of als de randtape erg vuil is, wast u de probleemzones eerst met de hand en behandelt u ze met een geschikte vlekkenverwijderaar.

Stap 5

Het is aan te raden om een sterk vervuilde fleecedeken eerst een half uur in een koele oplossing van een mild wasmiddel te laten weken en pas daarna in de wasmachine te dompelen.

Stap 6

Droog de gewassen deken in de wasmachine op lage temperatuur en laat hem vervolgens in kamertemperatuur drogen in uitgevouwen toestand. Spinnen kan achterwege blijven - rol het natte product gewoon in een rol (zonder het te draaien!) om overtollig vocht af te voeren.

Stap 7

Stoom de dry bike of strijk hem door het strijkijzer te verhitten tot 150 graden. Het enige wat je hoeft te doen is de vernieuwde deken grondig uit te borstelen met een kledingborstel aan beide kanten om het zachte dutje op te tillen en te pluizen.

Aanbevolen: