Hoe Maak Je Een Ijzervlek Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ijzervlek Schoon?
Hoe Maak Je Een Ijzervlek Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Ijzervlek Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Ijzervlek Schoon?
Video: ZO MAAK JE ROESTIG GELD SCHOON (EXPERIMENT) 2024, Maart
Anonim

Als er zich ijzervlekken op uw kleding hebben gevormd, haast u dan niet om er afstand van te doen. In de meeste gevallen kan dergelijke vervuiling worden verwijderd. U kunt uw kleding zelf opruimen met eenvoudig gereedschap.

Hoe maak je een ijzervlek schoon?
Hoe maak je een ijzervlek schoon?

Het is nodig

Bleekmiddel, ui, borax, kefir, waterstofperoxide, ammoniak, citroensap, poedersuiker, krant

instructies:

Stap 1

Gebruik bleekmiddel om ijzervlekken van katoenen stoffen te verwijderen. Roer 1 theelepel van het product in een glas water. Bevochtig vervolgens een wattenschijfje en maak het beschadigde gedeelte van de kleding voorzichtig schoon. Spoel de stof af onder stromend water en was zoals gewoonlijk.

Stap 2

Pel de ui en rasp op een grove rasp. Breng de resulterende pap aan op het vuil en wrijf in een cirkelvormige beweging. Als de stof erg beschadigd is, laat de ui dan een paar uur staan. Spoel de vlek vervolgens af onder stromend water en was. Deze methode is ideaal voor het reinigen van alle gekleurde stoffen behalve zijde.

Stap 3

Bereid een zwakke borax-oplossing voor. Roer hiervoor 1 theelepel van het product in een glas water. Dompel een watje in de vloeistof en dep de ijzervlek. Laat het een paar uur intrekken. Spoel en was de kleding vervolgens in warm zeepsop.

Stap 4

Verwijder als volgt ijzersporen van linnen stoffen. Giet kefir en water in gelijke verhoudingen in een aparte container. Week bedorven kleding in deze oplossing en laat het een nacht staan. Spoel het item na deze tijd af en was het. Je kunt zure melk gebruiken in plaats van kefir. Het creëert ook een licht zure omgeving die helpt om bruine vlekken te elimineren.

Stap 5

Meng 3% waterstofperoxide en ammoniak in een verhouding van 1: 1. Behandel vervolgens het beschadigde gedeelte van de kleding voorzichtig met een wattenstaafje gedrenkt in de oplossing. Laat de stof volledig drogen. Was kleding met poeder voor hardnekkige vlekken.

Stap 6

Breng citroensap aan op het beschadigde deel van de kleding en bestrooi met poedersuiker. Als de stof helemaal droog is, draai je hem om naar de verkeerde kant. Spoel de vlek onder stromend water en was.

Stap 7

Leg je kleding op de strijkplank. Bedek het bevlekte gebied met een krant en strijk met een warm strijkijzer. Herhaal de stappen meerdere keren. Wees uiterst voorzichtig, drukinkt kan onaangename sporen achterlaten en de stof nog meer beschadigen.

Aanbevolen: