Hoe Een Stomer Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stomer Te Kopen?
Hoe Een Stomer Te Kopen?

Video: Hoe Een Stomer Te Kopen?

Video: Hoe Een Stomer Te Kopen?
Video: Philips GC 332 Handstomer Productvideo (NL/BE) 2024, Maart
Anonim

Stoomkoken is al sinds de oudheid bekend. In de oosterse keuken zijn er een aantal recepten die speciaal voor deze technologie zijn ontworpen. We gebruikten ook een dubbele boiler om gerechten voor baby- en dieetvoeding te krijgen. Aanhangers van gezonde voeding kiezen voor stomers omdat voedsel kan worden gekookt zonder het gebruik van vet, ze de maximale hoeveelheid vitamines behouden tijdens de warmtebehandeling en ook hun vorm, kleur of aroma niet verliezen.

Hoe een stomer te kopen?
Hoe een stomer te kopen?

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van een dubbele boiler moet u allereerst letten op hoeveel vrije ruimte er in uw keuken is. Er zijn de eenvoudigste vergiet-achtige steamers die in een pot met water worden geïnstalleerd, er zijn ook metalen opvouwbare steamers die op de bodem van de pot worden geplaatst en openen als bloemblaadjes. Ze zijn handig voor het koken van groenten, maar ze zijn ook geschikt voor vis of vlees. Hun voordeel is dat ze helemaal geen ruimte innemen - je kunt ze opbergen in lades. Als je van plan bent af en toe een steamer te gebruiken en een kleine keuken hebt, zijn deze steamers de voor de hand liggende keuze. Het is de moeite waard om te onthouden dat u op deze manier relatief kleine porties voedsel kunt bereiden en niet meer dan één gerecht tegelijk.

Stap 2

In iets grotere keukens kun je elektrische steamers gebruiken. Ze zijn er in allerlei maten en met een ander aantal lagen. In een stoompan met meerdere niveaus worden maximaal 3-4 gerechten tegelijkertijd gekookt. Kies een stomer met een timer om te voorkomen dat je constant je eten in de gaten moet houden. Als je steamer geen functie heeft die aangeeft dat het water is weggekookt, gebruik dan een steamer met een transparant vloeistofcompartiment zodat je het niveau gemakkelijk kunt controleren. Houd er rekening mee dat u naast de hoeveelheid water waaruit stoom wordt gegenereerd, ook het gevormde condensaat in de gaten moet houden, dat op tijd moet worden afgevoerd. Dure stoomboten zijn uitgerust met een signaleringssysteem. Zeer dure steamers voeren zelfstandig zowel watervulling als condensafvoer uit.

Stap 3

Ga je de steamer vaak gebruiken, dan is het beter om een model met een elektronisch display aan te schaffen. Hiermee kunt u het type voedsel kiezen dat u aan het bereiden bent, de functie "Uitgestelde start" instellen. Een handige optie in veel moderne stomers, "Keep Warm", het stopt met koken maar houdt het voedsel warm. Ook belangrijk is de aanwezigheid van de versnelde verwarmingsfunctie, die ook "Snelle stoom", "Stoomversneller", enz. kan worden genoemd. Het gebruikt een aparte trechter voor een kleine hoeveelheid water, die veel eerder kookt en stoom afgeeft dan de rest van de vloeistof. Er zijn steamers met een speciaal compartiment voor kruiden - als je graag met smaken experimenteert, moet je daar op letten.

Stap 4

Reservoirs voor water en condensatie moeten van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Om dit niet zelf in de gaten te houden, en dus niet het risico te lopen het moment te missen en het apparaat kapot te maken, kiest u voor een dubbele ketel, die u hiervan op de hoogte stelt, of automatisch schoonmaakt.

Stap 5

Zoek bij het kiezen van een elektrische stomer uit hoeveel energie een bepaald model gebruikt om vast voedsel te bereiden en hoe lang het duurt om bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid diepvriesgroenten te koken.

Stap 6

Vraag welke set accessoires bij uw stomer wordt geleverd. Dit kunnen rijstkommen, eierdopjes, containers voor hele voedingsmiddelen en bijgerechten zijn. In hightech steamers, die het juiste moment kunnen bepalen om een bepaald stuk vlees of vis te koken en de verwarming uitzetten als ze klaar zijn, is er een speciale sonde. Het is met behulp hiervan dat het "slimme" apparaat al deze vragen "oplost".

Stap 7

De stoomschalen kunnen worden gemaakt van helder en ondoorzichtig plastic of roestvrij staal. De laatste zijn praktischer en duurzamer, maar ze zijn alleen handig in die eenheden die zijn uitgerust met automatische systemen.

Stap 8

Kies een vaatwasserbestendige steamer als je gewend bent dit apparaat te gebruiken. Let op of er in uw stad een officieel servicecentrum voor huishoudelijke apparaten van dit model is en of er een garantie voor is.

Stap 9

Als u zowel een magnetron als een stomer in een of twee lagen gaat kopen, let dan op de gecombineerde modellen, evenals op speciale apparaten waarmee u in sommige moderne magnetrons kunt stomen.

Stap 10

Als je de voorkeur geeft aan ingebouwde keukenapparatuur, vergeet dan niet dat er ook steamers zijn die zowel in een keramische kookplaat als in meubelkasten kunnen worden ingebouwd.

Stap 11

Voor de liefhebbers van multifunctionele apparaten zijn er de multicooker. Ze kunnen niet alleen stomen maar ook braden, bakken en zelfs grillen.

Stap 12

Liefhebbers van Aziatisch eten kiezen voor bamboestomers. Een van hun voordelen is dat ze niet veel ruimte innemen en een traditioneel apparaat zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Maar ze hebben ook een aantal belangrijke nadelen. Ten eerste neemt bamboe niet alleen gecondenseerd vocht op, maar ook gedeeltelijk het aroma en de smaak van het product. Ten tweede is het erg moeilijk om zo'n stomer te wassen; het mag alleen met de hand en met een mild zeepachtig reinigingsmiddel worden gedaan. Bij het koken in een bamboestomer is het erg belangrijk om verse bladeren of bakpapier op de bodem te leggen. Dit helpt het ene voedsel van het andere te scheiden als u kookt in een stoompan met meerdere verdiepingen en maakt het gemakkelijker schoon te maken.

Aanbevolen: