Hoe Glas Te Wassen In

Inhoudsopgave:

Hoe Glas Te Wassen In
Hoe Glas Te Wassen In
Anonim

Er zijn een groot aantal manieren om glas te wassen en te reinigen van vuil. Dit zijn niet alleen huishoudelijke chemicaliën, maar ook volkschemicaliën. In dit artikel vertellen we je alleen over de beste manier om glas te wassen en schoon te maken.

Glazen moeten altijd schoon zijn
Glazen moeten altijd schoon zijn

instructies:

Stap 1

De eerste methode is ook heel eenvoudig. Het is voldoende om kant-en-klare chemicaliën zoals Secunda of Nihtinol te kopen en te gebruiken. Deze medicijnen omvatten ammoniak, antistatisch middel en ethylalcohol. Spuit het product op het glasoppervlak en verwijder het na 15-20 minuten met een spons of een droge zachte doek.

Stap 2

Als dergelijke fondsen niet bij de hand zijn, kunt u gewoon water gebruiken. Het is beter om warm water te nemen, niet heet. Maak twee containers met water tegelijk klaar voordat u het glas wast. De ene is voor het wassen, de andere voor het spoelen. Sla ook een tweede droge doek op om het water van het glas te vegen. Als laatste redmiddel kunnen verfrommelde kranten worden gebruikt om het water van het glas te vegen. Veeg de glazen droog om strepen te voorkomen.

Stap 3

Als je keukenzout aan het water toevoegt, voorkomt het dat je raam in de winter bevriest en geeft het een extra glans. Door 1 deel ammoniak per 10 delen water toe te voegen aan een bak met water, spoel je gemakkelijk vettige vlekken van het glas.

Stap 4

Het troebele glas wordt gewassen met een warme azijnoplossing (2-3 eetlepels azijn worden genomen voor 1 liter water). En in het geval van ernstige vervuiling van het glasoppervlak, zal een bleekoplossing helpen (neem 50 g kalk voor 1 liter water).

Stap 5

En hier is een vrij oud middel om glas te wassen en schoon te maken: neem 1 glas water voor 2-3 eetlepels gemalen krijt of een tandmoer. Mix ze tot een homogene pap. Bevochtig een doek met deze pap en veeg het glas schoon. Zodra het glas droog is, veegt u het af met een droge en zachte doek of een stuk gekreukt krantenpapier totdat het poeder volledig is verwijderd.

Stap 6

Om uw glas zo schoon mogelijk te houden, veegt u het na het wassen af met een doek gedrenkt in een oplossing van 100 g glycerine, 50 g water en een paar druppels ammoniak. Laat het glas na verwerking drogen. Maar was de oplossing niet zelf.

Stap 7

Als je ijs van bevroren glas wilt verwijderen, los dan een handvol zout op in een halve liter water, bevochtig een doek of spons met deze oplossing en ga hiermee over de ijskorst. Droog het glas af met een doek als het ijs verdwenen is.

Aanbevolen: