Hoe Een Herfstjas Te Wassen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Herfstjas Te Wassen?
Hoe Een Herfstjas Te Wassen?

Video: Hoe Een Herfstjas Te Wassen?

Video: Hoe Een Herfstjas Te Wassen?
Video: Duijvestein Academy - Veilig je donsjas wassen, dat doe je zo... 2024, Maart
Anonim

Voordat je je favoriete herfstjas in een donkere kast opbergt, moet je hem van tevoren voorbereiden voor het volgende seizoen. Immers, een vergeten oude vlek, die niet zo gemakkelijk te verwijderen is, en vettige manchetten kunnen op het meest ongelegen moment voor een verrassing komen te staan.

Hoe een herfstjas te wassen?
Hoe een herfstjas te wassen?

instructies:

Stap 1

Het wassen van een windjack of regenjas is eenvoudig. Koop in dit geval een poeder zonder bleekmiddel (als de jas gekleurd is, kies dan een poeder voor gekleurde stoffen). Zet een zachte was op een automatische machine. Stuur je herfstjas naar de trommel en voeg een extra spoelfunctie toe om strepen te voorkomen. Droog het kledingstuk natuurlijk op een hanger.

Stap 2

Was je herfstsuède jasje niet in een automatische machine, daarna is het ding hopeloos verpest. De watertemperatuur voor het wassen met de hand moet 37 graden zijn, dat wil zeggen dicht bij de lichaamstemperatuur. Was het suède jack heel snel, probeer het niet te nat te maken en veeg de vuile plekken voorzichtig af met een zachte spons. Spoel het artikel vervolgens snel af in lauw water en veeg af met een glycerine-oplossing (1/2 theelepel glycerine per liter water). Hierdoor blijft het suède zacht. Wring of draai de jas niet. Droog op een kleerhanger uit de buurt van radiatoren en kachels. Als er vlekken achterblijven, wrijf dan voorzichtig met een puimsteen.

Stap 3

Een polyester jas met herfstvulling wordt gewassen in een automatische machine. Het programma moet uitsluitend voor synthetische stoffen worden ontworpen, het temperatuurregime mag niet meer dan 40 graden zijn. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het niet vervormt als het nat is. Dit is wat je de mogelijkheid geeft om een synthetisch winterjack in een automatische machine te wassen zonder bang te hoeven zijn het ding te verpesten.

Stap 4

Veel ingewikkelder is het geval met een donsjack. Voor het wassen, rits (of knopen) en keer het kledingstuk binnenstebuiten. Stel een delicate wascyclus in, de watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30 graden. Gebruik vloeibare wasmiddelen. Leg een paar tennisballen met het donsjack in de trommel van de machine, ze zullen het dons tijdens het wassen slaan en het zal niet in klonten vallen.

Aanbevolen: