Hoe Een Schilderij Aan De Muur Te Bevestigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schilderij Aan De Muur Te Bevestigen?
Hoe Een Schilderij Aan De Muur Te Bevestigen?

Video: Hoe Een Schilderij Aan De Muur Te Bevestigen?

Video: Hoe Een Schilderij Aan De Muur Te Bevestigen?
Video: In 8 minuten een schilderij ophangen | ThuisLeren 2024, Maart
Anonim

Foto's dienen als een goede decoratie voor het interieur van elke kamer. Smaakvol geselecteerd beeld geeft de algehele uitstraling van de kamer verfijning en comfort. Tegelijkertijd is het belangrijk om de juiste plek voor de afbeelding te vinden en deze aan de muur te bevestigen. Er zijn verschillende manieren om de foto te monteren, de keuze hangt af van het ontwerp van de lijst en uw technische mogelijkheden.

Hoe een schilderij aan de muur te bevestigen?
Hoe een schilderij aan de muur te bevestigen?

Het is nodig

  • - roulette;
  • - maatstaf;
  • - potlood;
  • - deuvels;
  • - schroeven;
  • - kroonlijst;
  • - vislijn;
  • - elektrische boor;
  • - boren.

instructies:

Stap 1

Bepaal waar je het schilderij wilt hangen. Houd in dit geval rekening met de optimale locatiehoogte, evenals de onderlinge plaatsing van andere interieuritems. Pas het schilderij op de gekozen plaats, met behulp van een partner. Markeer met een potlood op de muur een punt dat overeenkomt met een van de hoeken van het frame.

Stap 2

Als je een voorstander bent van eenvoudige en ongecompliceerde oplossingen, gebruik dan een gewone spijker of schroef om de afbeelding op te hangen. Boor een gat in de muur, steek er een plastic plug of houten plug in.

Stap 3

Sla een spijker of schroef in het voorbereide gebied. In dit geval moet het montagegat zich achter het oppervlak van het schilderij bevinden. Bevestig een sterke draad of koord horizontaal aan de achterkant van het frame om een beetje speling te krijgen. Nu alleen nog het schilderij ophangen en uitlijnen.

Stap 4

Gebruik voor een betere ophanging de zogenaamde klassieke bevestigingsmiddelen, die veel worden gebruikt in galerijen en tentoonstellingshallen. Bevestig een houten profiellijst of flexibele kroonlijst aan de muur en hang de afbeelding op met een touwtje. Deze manier van ophangen is handig als je meerdere schilderijen aan de muur wilt hangen gerelateerd aan een gemeenschappelijk thema.

Stap 5

Teken een rechte lijn op het muuroppervlak. Boor een reeks gaten langs de lijn om de bevestigingsmiddelen op te nemen. Monteer de bevestigingsmiddelen aan de muur met pluggen en schroeven. Plaats het aluminium profiel op de verbindingsbevestigingen en klik het met een kleine inspanning vast. Na montage van de constructie moeten alle verbindingselementen zich in de groef van de profielrail bevinden.

Stap 6

Als u meerdere afbeeldingen in een grote ruimte aan de muur moet bevestigen, koppelt u de uitgesneden delen van het profiel aan de muur, zodat de montagestructuur op de gewenste lengte wordt gebracht. Probeer tegelijkertijd de elementen zo te monteren dat het uitgesneden deel zich op de rand bevindt.

Stap 7

De vislijnen waaraan de schilderijen zullen worden opgehangen, worden vanaf het uiteinde in de groef gestoken, nadat u de uiteinden erop hebt geschroefd. De lijn die in het profiel is ingevoegd, kan over de lengte van het profiel worden verplaatst om de meest geschikte plaats voor de afbeelding te kiezen. Sluit de uiteinden van het profiel af met kunststof pluggen.

Aanbevolen: