Hoe Jeans Te Wassen?

Inhoudsopgave:

Hoe Jeans Te Wassen?
Hoe Jeans Te Wassen?

Video: Hoe Jeans Te Wassen?

Video: Hoe Jeans Te Wassen?
Video: Hoe u een gat in een spijkerbroek tussen uw benen naait. Jeans reparatie 2024, Maart
Anonim

Jeans worden met recht beschouwd als het meest populaire type kleding, omdat ze op het werk, tijdens een wandeling en buitenshuis kunnen worden gedragen. Maar vaak kun je door onvoorzichtigheid een vettige, bloederige of olieachtige vlek planten, die nogal moeilijk te verwijderen is. Dus hoe krijg je je jeans schoon zonder naar de stomerij te gaan?

Hoe jeans te wassen?
Hoe jeans te wassen?

Het is nodig

  • - waspoeder;
  • - wasmiddel;
  • - Antipyatine zeep;
  • - zout;
  • - waterstof peroxide;
  • - citroen;
  • - gaas;
  • - ammoniak;
  • - wodka;
  • - zuiveringszout.

instructies:

Stap 1

Was bloedvlekken nooit met heet water, omdat het temperatuureffect leidt tot stolling van het eiwit tussen de weefselvezels. Als de vlek nog niet is opgedroogd, week hem dan in een kom met koud water en een ander wasmiddel. Na het weken, schrob het bevlekte gebied en er zullen geen sporen van vlekken zijn.

Stap 2

Hoe meer tijd er is verstreken sinds de bloederige vlekken op je spijkerbroek, hoe moeilijker het voor je zal zijn om ze te verwijderen. Week het item eerst in ijswater en voeg een paar eetlepels keukenzout toe voor het beste effect. Verhoog de inweektijd tot twaalf uur. Was je jeans vervolgens in koud water en wasmiddel. Als de spijkerbroek wit is, breng dan een paar druppels waterstofperoxide aan op de vlek voordat je hem laat weken.

Stap 3

Als je roestvlekken op je spijkerbroek ziet (naast knopen of een slot), gebruik dan de volgende methode: neem een citroen en schil de schil, snijd een stuk vruchtvlees af en wikkel het in kaasdoek. Leg vervolgens de verpakte citroen op de vlek en druk erop met het meest verwarmde strijkijzer, houd het een tijdje vast (niet langer dan een minuut). Het blijft om je jeans te wassen in koud water met Antipyatin-poeder of zeep.

Stap 4

Groene grasvlekken op jeans worden perfect verwijderd met een mengsel van waterstofperoxide en ammoniak, gemengd in gelijke verhoudingen. Dompel een cosmetische schijf of wattenstaafje in de voorbereide oplossing en schrob het vuil. Verse grasvlekken worden verwijderd met gewone wodka. Aangezien de markeringen diep in de structuur van de stof zijn verankerd, herhaalt u de reinigingsprocedure meerdere keren.

Stap 5

Verwijder vettige vlekken op jeans met zuiveringszout. Om dit te doen, bedek het gebied met zuiveringszout en wrijf het grondig in een doek. Leg vervolgens schoon wit papier aan de buiten- en binnenkant van de stof en strijk met een heet strijkijzer. Het meeste vet wordt opgenomen in de baking soda. Herhaal deze procedure meerdere keren en voeg een nieuwe batch zuiveringszout toe. Was je spijkerbroek in lauw zeepsop.

Aanbevolen: