Hoe Spanplafonds Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Spanplafonds Schoon Te Maken?
Hoe Spanplafonds Schoon Te Maken?

Video: Hoe Spanplafonds Schoon Te Maken?

Video: Hoe Spanplafonds Schoon Te Maken?
Video: Spanplafond schoonmaken - Interceil 2024, Maart
Anonim

De meeste spanplafonds op de markt voor moderne bouwmaterialen hebben een speciale coating die de vorming van schimmel, de ontwikkeling van microben en het neerslaan van stof voorkomt. Maar als gevolg van het onzorgvuldig ontkurken van een fles champagne, het stevig uitknijpen van een doos tomatensap of het opblazen van zeepbellen, zelfs op het duurste en meest hoogwaardige spanplafond, kunnen er verschillende verontreinigingen ontstaan, die met de hulp van geïmproviseerde middelen.

Hoe spanplafonds schoon te maken?
Hoe spanplafonds schoon te maken?

Het is nodig

  • - microvezel, suède stof of servet;
  • - een stofzuiger met een zachte borstelopzet;
  • - zeepoplossing;
  • - zachte doek of spons;
  • - 10% oplossing van ammoniak of glazenwasser;
  • - zachte kwast.

instructies:

Stap 1

Als u een kleine hoeveelheid stof of lichte strepen op uw spanplafond ziet, veegt u het vuile oppervlak eenvoudig af met een microvezel, een stuk suède doek of een gewone papieren handdoek.

Stap 2

U kunt het spanplafond reinigen met een aanzienlijke hoeveelheid stof die erop is gevormd als gevolg van bijvoorbeeld reparatie- of constructiewerkzaamheden met behulp van een stofzuiger. Zet het apparaat op laag vermogen, schakel het in en maak het plafond voorzichtig schoon van stof zonder het plafondoppervlak aan te raken. Gebruik hiervoor de zachtste opzetborstel.

Stap 3

Om grote vlekken op een spanplafond te verwijderen, zoals sapvlekken, zul je serieuzere maatregelen moeten nemen. Maak in een kleine plastic kom een zeepoplossing die gewone vloeibare zeep, een reinigingsmiddel of een mild reinigingsmiddel kan bevatten, grondig opgelost in warm water. Met deze oplossing, met behulp van een zachte doek of spons, in een cirkelvormige beweging, zonder op de plafondbekleding te drukken, verwijder alle vuil erop. Spoel het plafond vervolgens grondig af met schoon water en veeg het droog met een doek.

Stap 4

Het is ook heel gemakkelijk om de netheid en glans terug te geven aan het glanzende spanplafond. Breng hiervoor heel voorzichtig een 10%-oplossing van ammoniak aan op het plafond, wacht 2-3 minuten en veeg het plafond droog met een zachte, pluisvrije doek. In plaats van een oplossing van ammoniak kunt u een glazenwasser gebruiken.

Stap 5

Maak stoffige of vuile suède verlaagde plafonds schoon met een zachte borstel. Doe dit heel voorzichtig om het plafond niet te beschadigen.

Aanbevolen: