Hoe Vlekken In De Badkamer Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vlekken In De Badkamer Te Verwijderen?
Hoe Vlekken In De Badkamer Te Verwijderen?

Video: Hoe Vlekken In De Badkamer Te Verwijderen?

Video: Hoe Vlekken In De Badkamer Te Verwijderen?
Video: Badkamer schoonmaken, kalkaanslag verwijderen, voegen wit maken 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

De badkamer is een plaats met een hoge luchtvochtigheid, dus als de kamer slecht wordt onderhouden, kunnen er meerdere verontreinigingen in voorkomen. Dit is zwarte schimmel in de naden tussen de tegels, bij de voegen tussen de muur en het bad, het plafond en het meubel. En roest, kalkaanslag op sanitair. Schimmels verspreiden schadelijke sporen door de lucht en roest vreet aan metalen oppervlakken. Als je vlekken in de badkamer ziet, begin dan meteen met schoonmaken.

Hoe vlekken in de badkamer te verwijderen?
Hoe vlekken in de badkamer te verwijderen?

Het is nodig

  • - borstel, spons, doek, rubberen schraper;
  • - middelen voor het verwijderen van schimmel;
  • - roestreiniger;
  • - middelen voor het reinigen van kalk- en minerale afzettingen;
  • - azijn;
  • - citroenzuur;
  • - chloor;
  • - terpentijn;
  • - latex handschoenen.

instructies:

Stap 1

Trek je rubberen handschoenen aan, zwaai de badkamerdeur open en begin met schoonmaken. Verwijder eerst alle zwarte schimmelvlekken van alle oppervlakken. Bereid je voor op het feit dat het er veel zullen zijn. De schimmel nestelt zich graag onder de gootsteen, badkamer en toilet, op leidingen (vooral als ze vaak bedekt zijn met condens). Wees niet tevreden met het licht schoonmaken van zichtbare plekken - verken alle moeilijk bereikbare plekken.

Stap 2

Gebruik gespecialiseerde huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals Tilex, AllerMold, Delu, Neomid en andere. U dient de instructies van de fabrikant zorgvuldig te bestuderen. Meestal wordt een soortgelijk middel op een besmet oppervlak aangebracht, laat het gedurende de voorgeschreven tijd (van 5 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het merk antisepticum en het te reinigen materiaal). Vervolgens moeten de vernietigde schimmel- en chemische resten worden afgewassen met schoon water.

Stap 3

Een andere optie is om uw eigen desinfecterende oplossing van bleekmiddel, witheid of chloorbleekmiddel te maken. Met chloor behandelde oppervlakken zullen gedurende lange tijd niet worden blootgesteld aan schimmelaanvallen. Meng gelijke delen van het wasmiddel met water en gebruik het om de vlekken in de badkamer te behandelen.

Stap 4

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken op meubels, plafonds, deuren etc. gebruik een brede, halfharde borstel. Gebruik op kwetsbare oppervlakken een rubberen schraper, maar het is beter om de spleten schoon te maken met een oude tandenborstel.

Stap 5

Als er kalkvlekken op de gootsteen en het bad verschijnen, behandel deze dan met een in de handel verkrijgbare kalk- en minerale scrubber. Je kunt ook geïmproviseerde middelen gebruiken, bijvoorbeeld terpentijn of kokend water met azijnzuur.

Stap 6

Om roestige vlekken op sanitair te bestrijden, koopt u een zure vloeistof of pasta (zoals Dressing Duck, Sanitary). Ervaren huisvrouwen gebruiken ook met succes bewezen folkremedies. Warme azijn en een waterige oplossing van citroenzuur gaan goed om met roest. Als het je is gelukt om alle vlekken in de badkamer te verwijderen, spoel dan de oppervlakken grondig af van de resten van schoonmaakmiddelen.

Stap 7

Om het schoonmaken van uw badkamer in de toekomst veel gemakkelijker te maken, moet u deze regelmatig onderhouden. Het belangrijkste in dit bedrijf is om zich te ontdoen van een hoge luchtvochtigheid. De ruimte moet regelmatig worden geventileerd, vooral na waterbehandelingen. Sanitair en ventilatie moeten in goede staat zijn.

Aanbevolen: