Hoe Nepbont Te Wassen

Inhoudsopgave:

Hoe Nepbont Te Wassen
Hoe Nepbont Te Wassen

Video: Hoe Nepbont Te Wassen

Video: Hoe Nepbont Te Wassen
Video: Hoe maak ik een Sokpop? 2024, Maart
Anonim

Namaakbont vervangt geleidelijk natuurlijk - en dat is begrijpelijk. Het is goedkoper en lichter. Je kunt er warme kleding van naaien zonder te denken dat het nodig was om hiervoor dieren te doden. Soms is nepbont qua textuur niet anders dan natuurlijk bont. Het heeft ook nog een belangrijk voordeel. Het is erg handig om voor hem te zorgen. Artikelen van imitatiebont kunnen periodiek worden gewassen.

Hoe nepbont te wassen?
Hoe nepbont te wassen?

Het is nodig

  • - een product gemaakt van kunstbont;
  • - bekken;
  • - water;
  • - waspoeder:
  • - ammoniak;
  • - geraffineerde benzine;
  • - citroensap;
  • - rubberen spons;
  • - kledingborstel;
  • - een stofzuiger.

instructies:

Stap 1

Elk fabrieksproduct van nepbont moet voorzien zijn van een etiket of op zijn minst een label waarop de wasomstandigheden staan vermeld. Niet alle items kunnen gewassen worden, maar in de meeste gevallen is het wel mogelijk. Namaakbontproducten worden in de regel met de hand gewassen op een temperatuur van ongeveer 40 ° C met speciale of universele wasmiddelen. U kunt ook een wasmachine gebruiken als deze een zachte modus heeft.

Stap 2

Reinig het kledingstuk van imitatiebont voor het wassen. Hiervoor is een stofzuiger met een zachte borstel het meest geschikt. Stofzuig het hele kledingstuk van de voor- en achterkant van het kledingstuk.

Stap 3

Bereid een zeepoplossing voor. U kunt universeel waspoeder of waszeep van goede kwaliteit gebruiken. Dompel een gewone kledingborstel in de oplossing en schrob het product. Spoel het product af met warm stromend water en droog het vervolgens af bij kamertemperatuur. Namaakbont mag niet worden gedroogd op een stoomradiator of in de buurt van verwarmingstoestellen.

Stap 4

Op een kledingstuk van imitatiebont kan een grote verscheidenheid aan vlekken voorkomen, net als op elk ander kledingstuk. Meestal worden de kraag en manchetten vuiler dan andere delen. Dompel een rubberen spons in geraffineerde benzine, knijp deze goed uit en verwijder eventueel vuil. Na zo'n procedure moet het ding worden geventileerd. Het is beter om vooraf de werking van benzine op een onopvallende plek te testen.

Stap 5

Je hebt ook benzine nodig om vettige vlekken te verwijderen. Meng het met een gelijke hoeveelheid zetmeel. Bedek het besmette gebied met het mengsel. Wrijf de compositie goed in. Laat het product drogen en verwijder het met een borstel. Herhaal de procedure indien nodig. Gebruik geen benzine om de nep-karakul schoon te maken.

Stap 6

Witte artikelen hebben speciale zorg nodig, vooral als ze niet kunnen worden gewassen. Er verschijnen vaak gele vlekken op. Meng citroensap met water in een verhouding van 1: 1. Dompel een penseel in deze compositie en verwijder voorzichtig de geelheid.

Stap 7

Bont dat niet gewassen kan worden, is vaak gevoerd. In dit geval moet het ook worden schoongemaakt. Maak het schoon met ammoniak. U kunt ook een mengsel van deze stof met gedenatureerde alcohol gebruiken in een verhouding van 1:1.

Stap 8

Week items die gewassen kunnen worden in warm water met een waspoeder voor wol of zijde. Zorg ervoor dat het item volledig onder water staat, maar niet te veel krimpt. Houd het product 15-30 minuten in water en knijp het voorzichtig uit. Het is het beste om het in een katoenen doek te wikkelen en het water er voorzichtig uit te knijpen. Doe hetzelfde na het spoelen. Nepbont mag niet gedraaid zijn.

Stap 9

Hang het item op een hanger. Nepbont rekt meestal niet uit, dus drogen op een horizontaal oppervlak is niet nodig. Droog het product bij kamertemperatuur.

Aanbevolen: