Hoe Vettige Vlekken Van Suède Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vettige Vlekken Van Suède Te Verwijderen?
Hoe Vettige Vlekken Van Suède Te Verwijderen?

Video: Hoe Vettige Vlekken Van Suède Te Verwijderen?

Video: Hoe Vettige Vlekken Van Suède Te Verwijderen?
Video: Vlekken uit leer en suède verwijderen 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

Als u vettige vlekken op een suèdeproduct vindt, haast u dan niet om afstand te doen van het ding. Je kunt je suède thuis opruimen met de gereedschappen die je bij de hand hebt.

Hoe vettige vlekken van suède te verwijderen?
Hoe vettige vlekken van suède te verwijderen?

Het is nodig

  • - aardappelzetmeel
  • - griesmeel
  • - talk
  • - geraffineerde benzine
  • - ammoniak
  • - rubberen suède borstel
  • - suède spray

instructies:

Stap 1

U kunt een vettige vlek verwijderen met behulp van adsorberende middelen - talkpoeder, aardappelzetmeel, griesmeel. Door de poreuze structuur nemen deze stoffen vet goed op. Spreid het suède uit zodat u het gemakkelijk kunt schoonmaken. Bedek het besmette gebied met een dikke laag droogmiddel en laat het 1-2 uur in deze positie staan. Schud na deze tijd het poeder eraf met een kledingborstel.

Stap 2

Vetvlekken van suède verwijder je als volgt. Doe een paar eetlepels fijngemalen keukenzout in een koekenpan. Verwarm, af en toe roeren. Wikkel het hete zout in een katoenen doek, breng aan op de vlek en wacht 20-30 minuten.

Stap 3

Om vettige vlekken van suède te verwijderen, bereidt u een mengsel van geraffineerde benzine en aardappelzetmeel, in ongeveer gelijke verhoudingen. Breng de resulterende massa aan op het besmette gebied van het product en laat het enkele uren staan. Gedurende deze tijd moet het materiaal volledig drogen. In sommige gevallen kan benzine het suède verkleuren. Zorg er daarom voor gebruik voor dat het product het materiaal niet bederft. Doe wat benzine op een onopvallende plek van het product en wacht 5 minuten.

Stap 4

Meng 10% ammoniak met zuiver water in een verhouding van 1:4. Dompel een wattenstaafje of een zachte doek in de resulterende oplossing, knijp het uit en behandel het besmette gebied voorzichtig. Als het suède na het drogen stijf wordt, kneed het dan met je vingers. De villi kunnen worden opgetild met een korstje brood of een speciale rubberen borstel voor nubuck en suède. Je kunt het kopen in merkleer- en bontwinkels of grote supermarkten.

Stap 5

Nadat de vlek is verwijderd, spuit u het suède in met een speciale spray. Het bedekt het materiaal met een dunne beschermende film die geen water doorlaat en geen vuil opneemt. Dit maakt de latere reiniging gemakkelijker.

Aanbevolen: