Hoe Maak Je Een Vossenhoed Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vossenhoed Schoon?
Hoe Maak Je Een Vossenhoed Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vossenhoed Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vossenhoed Schoon?
Video: Aquariumpomp schoonmaken 2024, Maart
Anonim

Met het begin van koud weer, opent elke persoon snel de kast en begint hij winterdingen te verwijderen. Maar pech, een hoed gemaakt van een poolvos ziet er vies en dof uit, zoiets wil je niet dragen, aangezien de ongeverfde vacht van een poolvos een lichte tint heeft, wat betekent dat hij vrij gemakkelijk bevuild is. Het schoonmaken van een bontmuts kan thuis worden gedaan zonder gebruik te maken van een stomerij, vooral omdat er veel interessante en niet zo ingewikkelde methoden voor zijn.

Hoe maak je een vossenhoed schoon?
Hoe maak je een vossenhoed schoon?

Het is nodig

  • - haverzemelen of zaagsel, borstel;
  • - geraffineerde benzine, aardappelzetmeel, harde borstel;
  • - tafelazijn, alcohol, gezuiverd water, spons;
  • - water, waterstofperoxide, ammoniak.

instructies:

Stap 1

Om een hoed van natuurlijk poolvossenbont schoon te maken, heb je haverzemelen of het eenvoudigste zaagsel nodig. Een van deze middelen is om het pelsproduct te bedekken en zachtjes met een borstel of handen te wrijven totdat u het gewenste effect bereikt. Schud daarna voorzichtig de dop om de zemelen te verwijderen en zuig deze eventueel op (eerst het kleine opzetstuk erop zetten). Het blijft alleen om de vacht in de richting van de poolgroei te kammen.

Stap 2

Zet een hoed op een pot van drie liter, die u eerst met een handdoek moet omwikkelen zodat de hoed niet wegglijdt. Verdun in een kleine kom 1/4 kop geraffineerde benzine en aardappelzetmeel tot je een pap-consistentie krijgt. Smeer de hele hoed in met de resulterende compositie en wrijf hem zachtjes in de vacht. Laat het vervolgens 10-20 minuten drogen. Reeds opgedroogd zetmeel moet worden verwijderd met een speciale harde borstel of door de bontmuts te schudden. Als de vacht niet schoon genoeg is, moet u de procedure opnieuw herhalen. Omdat benzine de neiging heeft om snel te verdampen, moet je het niet in grote hoeveelheden tegelijk verdunnen, het is beter om dit meerdere keren in kleine porties te doen.

Stap 3

Meng gelijke hoeveelheden van de volgende ingrediënten: ontsmettingsalcohol, azijn en gezuiverd water. Breng dit mengsel met een borstel of zachte spons aan op de poolvoshoed, wrijf zachtjes. Dit product hoeft niet te worden gespoeld, omdat het snel verdampt.

Stap 4

Neem een glas warm water en voeg een theelepel waterstofperoxide toe, meng grondig. Voeg een paar druppels ammoniak toe aan dit mengsel. Breng de resulterende oplossing aan met een wattenstaafje of spons op de vossenbont, in de richting van de poolgroei. Breng de hoed vervolgens naar een goed geventileerde plaats en laat hem een paar uur staan. Het blijft alleen om het bontproduct te kammen, je hoed is weer als nieuw.

Aanbevolen: