Hoe Een Onaangename Geur Uit De Koelkast Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Onaangename Geur Uit De Koelkast Te Verwijderen?
Hoe Een Onaangename Geur Uit De Koelkast Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Onaangename Geur Uit De Koelkast Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Onaangename Geur Uit De Koelkast Te Verwijderen?
Video: Geur neutraliseren in huis de 5 beste tips 2024, Maart
Anonim

Slechte geur uit de koelkast is een veelvoorkomend probleem. Afhankelijk van de redenen voor het optreden ervan, kan het moeilijk zijn om ermee om te gaan. Er zijn echter verschillende manieren om van een onaangename geur af te komen.

Hoe een onaangename geur uit de koelkast te verwijderen?
Hoe een onaangename geur uit de koelkast te verwijderen?

Het is nodig

  • - water;
  • - zuiveringszout;
  • - witte azijn;
  • - havermout;
  • - koffiebonen.

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met de directe bestrijding van onaangename geuren, is het noodzakelijk om de koelkast vooraf te reinigen. Zet de koelkast uit en haal de stekker uit het stopcontact. Haal er al het voedsel uit en gooi de etenswaren weg waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Om voedsel tijdens het schoonmaken te bewaren, plaatst u het in een bak met ijs of, als het tijdens het koude seizoen wordt schoongemaakt, plaatst u het in de open lucht.

Stap 2

Maak een reinigingsmengsel. Verdun hiervoor ½ kopje zuiveringszout in 10 liter warm water. Verwijder alle planken, laden en andere items uit de koelkast. Spoel ze grondig af met de voorbereide oplossing en droog ze vervolgens af. Vergeet niet om ook de binnenwanden van de koelkast zelf af te spoelen, ze verzamelen ook onaangename geuren op hun oppervlak.

Stap 3

Als uw koelkast moet worden ontdooid, is de kans groot dat deze een lade aan de onderkant heeft. Verwijder het voorzichtig, het kan gevuld zijn met vuil water. Ook moet de pallet grondig worden afgespoeld en gedroogd. Ook het vriesvak van de koelkast kan een bron van onaangename geurtjes zijn; het is ook noodzakelijk om deze af te spoelen. Verwijder al het beschikbare voedsel uit de kamer, ontdooi het (indien nodig) en was grondig.

Stap 4

Nadat u klaar bent met de voorlopige reiniging van de koelkast, kunt u beginnen met het bestrijden van de onaangename geur. Een van de eenvoudigste remedies hiervoor is zuiveringszout. Plaats een kleine hoeveelheid zuiveringszout gelijkmatig op een bakplaat of gekoelde plank en plaats in de koelkast. Sluit de deur en open deze enkele uren niet. Zodra de geur verdwijnt, kan de soda worden verwijderd. Om het verschijnen van dergelijke geuren in de koelkast te voorkomen, kunt u constant een open bak gevuld met frisdrank houden.

Stap 5

Witte azijn is een goede manier om veel onaangename geurtjes kwijt te raken. Giet het in een kopje en zet het een tijdje in de koelkast totdat de geur volledig is verwijderd. Een mengsel van azijn en warm water kan ook worden gebruikt als voorreiniging van uw koelkast.

Stap 6

Sommige voedingsmiddelen hebben ook de neiging omgevingsgeuren te absorberen. Vul een kleine kom met havermout en zet in de koelkast. Het zal geleidelijk onaangename geuren absorberen. Voor dezelfde doeleinden kunt u koffiebonen gebruiken. Giet wat verse koffiebonen in verschillende kopjes en plaats ze op verschillende niveaus van het koelvak. Na een paar dagen zal de onaangename geur uit de koelkast verdwijnen.

Aanbevolen: