Hoe Maak Je Een Snijplank Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Snijplank Schoon?
Hoe Maak Je Een Snijplank Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Snijplank Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Snijplank Schoon?
Video: Houten snijplank schoonmaken 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

Microben leven overal, zelfs waar ze, zo lijkt het, niet kunnen zijn. Een snijplank is zo'n voedingsbodem. Bovendien absorberen houten en plastic planken na verloop van tijd de aroma's van het voedsel. Peren beginnen naar uien te ruiken en aardbeien beginnen naar worst te ruiken, dus maak af en toe een algemene reiniging van uw snijplanken.

Hoe maak je een snijplank schoon?
Hoe maak je een snijplank schoon?

instructies:

Stap 1

Ten eerste, om onaangename gevolgen te voorkomen, spoelt u de plank onmiddellijk na het snijden van het voedsel af, zodat de geur geen tijd heeft om te worden opgenomen. U kunt een glazen bord gebruiken, het is niet onderhevig aan mechanische schade, dus bacteriën hopen zich niet op in de sneden.

Stap 2

Houd je niet van het slijpen van een mes op glas en geef je de voorkeur aan hout of kunststof, ga dan over tot totale reiniging. Ideale natuurlijke reinigingsmiddelen zijn zuiveringszout, zout, azijn, waterstofperoxide en citroenzuur. Door deze ingrediënten te gebruiken, wordt je bord volledig schoon. Waterstofperoxide doodt bijvoorbeeld ziektekiemen. En de combinatie van zout en citroen verwijdert ook onaangename geurtjes. Strooi er een beetje zout over en wrijf het in met een halve citroen. Het bord is leeg!

Stap 3

Zuiveringszout is een natuurlijk wasmiddel dat door onze grootmoeders wordt gebruikt. Maak een brij van zuiveringszout en wrijf in het bord totdat het vuil volledig is verwijderd, deze methode is vooral goed voor plastic borden.

Stap 4

Azijn is ideaal voor het wassen van houten planken, veeg de plank af met de azijnoplossing, spoel goed af met water en laat de plank drogen. Door op deze manier te wassen blijft het hout behouden en gaat je plank langer mee.

Aanbevolen: