Welk Waspoeder Is Veilig

Inhoudsopgave:

Welk Waspoeder Is Veilig
Welk Waspoeder Is Veilig
Anonim

Het gebruik van waspoeder is handig, vertrouwd, maar niet alle poeders zijn hetzelfde. Sommige kunnen allergieën veroorzaken, de immuniteit verminderen. Het is beter om waspoeders te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke kruideningrediënten.

Wasbaar tot schuim
Wasbaar tot schuim

Wasmiddel is een onmisbare assistent geworden die elke dag nodig is. De actieve componenten doen uitstekend werk bij het wassen, maar omdat ze in de lucht worden gespoten, op de stoffen blijven en in de huid doordringen, zijn ze schadelijk voor de gezondheid. Het Westen heeft dit probleem lang bestudeerd en begon milieuvriendelijke poeders met een veilige samenstelling te gebruiken. Sommige van deze poeders zijn bij ons te koop.

Het meest voorkomende type allergie voor huishoudelijke chemicaliën is een reactie op waspoeder.

De schade van conventionele poeders

In ons land is de productie van waspoeders onder de merknaam van wereldmerken (Henkel, P & G) gevestigd, die anionische oppervlakteactieve stoffen (a-oppervlakteactieve stoffen) en fosfaten in hoge concentraties bevatten. A-surfactant is het belangrijkste actieve bestanddeel van het poeder, dat, wanneer het in contact komt met de huid, daardoor in het bloed wordt opgenomen, door de weefsels wordt verdeeld, zich daarin ophoopt, de samenstelling van het bloed verandert en de immuniteit vermindert. Voor de veiligheid mag het poeder van anionische oppervlakteactieve stoffen niet meer dan 3-5% zijn. Maar de meeste verkochte a-surfactant poeders bevatten 5-15%. Fosfaten versterken het gevaarlijke effect van a-surfactanten op het menselijk lichaam en vervuilen het milieu. Optische witmakers zijn schadelijk. Ze blijven na het spoelen achter op het linnen en wekken de illusie dat het linnen schoon is. Kan irritatie veroorzaken bij contact met de huid.

Spoelen moet in heet water worden uitgevoerd, omdat oppervlakteactieve stoffen en fosfaten praktisch niet worden verwijderd bij temperaturen onder 50 ° C.

Poeders kunnen milieuvriendelijk zijn

Tegenwoordig worden in Europa en de VS bij de productie van waspoeders a-oppervlakteactieve stoffen vervangen door biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stoffen of eco-oppervlakteactieve stoffen, die worden gewonnen uit glucose en alcoholen, chemische geurstoffen - met natuurlijke essentiële oliën en fosfaten - met een natuurlijke stof natriumdisilicaat, die de efficiëntie van het wassen verhoogt.

Op de Russische markt heeft het zich gevestigd als een veilig waspoeder Frosch. Dit milieuvriendelijke Duitse merkpoeder bevat geen schadelijke oppervlakteactieve stoffen, bleekmiddelen of fosfaten. Ideaal voor gezinnen met kinderen en mensen met allergieën. Volgens het verzoek van de fabrikant en de beoordelingen van Russische huisvrouwen zijn alle huishoudchemicaliën van Frosch zeer effectieve producten die veilig zijn voor mens en milieu.

Een ander Duits ecopoeder is Frau Helga. Het is ook hypoallergeen, volledig oplosbaar in water, bevat geen fosfaten en spoelt perfect uit. Inhoud van een oppervlakteactieve stof - niet meer dan 5%.

Een Russische ontwikkeling - een milieuvriendelijk geconcentreerd waspoeder voor gekleurde was van Faberlic. Alle componenten van dit poeder zijn van plantaardige oorsprong. Het is ook fosfaatvrij en de a-surfactants zijn afgeleid van palmolie.

Op het eerste gezicht zijn veilige wasmiddelen duur, maar dit is een misvatting, omdat ze erg geconcentreerd zijn en er maar heel weinig aan de was moet worden toegevoegd. Zo gaat een pak eco-poeder altijd langer mee dan normaal.

Aanbevolen: