Waar Komt Zwarte Schimmel Vandaan?

Inhoudsopgave:

Waar Komt Zwarte Schimmel Vandaan?
Waar Komt Zwarte Schimmel Vandaan?

Video: Waar Komt Zwarte Schimmel Vandaan?

Video: Waar Komt Zwarte Schimmel Vandaan?
Video: Is zwarte schimmel dodelijk? 2024, Maart
Anonim

Vaak verschijnen na reparaties in de badkamer of in de keuken na enige tijd zwarte vlekken op het gordijn of op de naden van de tegel. Dit is niets meer dan zwarte schimmel.

Waar komt zwarte schimmel vandaan?
Waar komt zwarte schimmel vandaan?

Kleine hoeveelheden zwarte schimmel zijn altijd aanwezig in de lucht. Het wordt pas duidelijk merkbaar als er een grote opeenhoping van is en de voorwaarden voor groei aanwezig zijn. Schimmel komt vrij vaak voor in slecht geventileerde vochtige ruimtes.

Ventilatie in appartementen vindt in de regel plaats door de scheuren in de ramen in oude stijl, dat wil zeggen dat frisse lucht het appartement binnenkomt via de raamsleuven en naar buiten gaat via het uitlaatgat in de muur van de badkamer en keuken. En moderne ramen zijn zo gemaakt dat onnodige geuren, lawaai en stof van de straat niet in het appartement doordringen. Dienovereenkomstig dringt frisse lucht de kamer niet binnen, daarom worden redelijk comfortabele omstandigheden voor zwarte schimmel gecreëerd. Er is nog een andere reden: een mogelijke verstopping in de ventilatieleiding.

Gevaar voor zwarte schimmel

Met de constante inademing van sporen van zwarte schimmel en zijn afvalproducten, kunt u uzelf voorzien van allergieën, astma, longontsteking en verschillende ziekten van de bovenste luchtwegen. Een persoon die lange tijd in een kamer verblijft waar zwarte schimmel aanwezig is, neemt de immuniteit af, periodieke hoofdpijn en bloedneuzen verschijnen.

Hoe zwarte schimmel te doden?

Het hangt allemaal af van hoe vastberaden je bent in de strijd tegen deze parasiet of hoeveel geld je kunt toewijzen. U kunt bijvoorbeeld de reparaties opnieuw uitvoeren, rekening houdend met de trieste ervaring, of gewoon een cosmetische reiniging van de kamer doen, alle toegankelijke en zichtbare plaatsen van schimmelvorming wassen. Gelukkig is er tegenwoordig een enorme keuze aan verschillende schoonmaakproducten. De meest effectieve zijn die met chloor. Het is echter uiterst onhandig om ze in de praktijk toe te passen. Het is minimaal noodzakelijk om met handschoenen te werken en voor sommige producten is het noodzakelijk om zowel een gasmasker als speciale kleding te gebruiken die het lichaam beschermt tegen het binnendringen van chemicaliën. Maar aan de andere kant zorgen deze maatregelen ervoor dat je gemakkelijk alle schimmel kunt verwijderen, zonder resten.

De meest gunstige plek voor schimmel zijn de siliconenvoegen tussen de tegels, daarom is het noodzakelijk om speciale siliconen te gebruiken, die stoffen bevatten die de groei van bacteriën voorkomen. Of u kunt de naden eenvoudig afdekken met een speciale oplossing, die vervolgens voorkomt dat schimmel zich vermenigvuldigt.

En toch is het makkelijker de oorzaak weg te nemen dan constant de gevolgen aan te pakken. Zorg daarom allereerst voor luchtcirculatie in de kamer, ventileer het appartement systematisch, vergeet niet dat de deur naar de badkamer niet goed gesloten mag zijn - 's nachts of wanneer u naar uw werk vertrekt, laat u deze openstaan.

Aanbevolen: