Een Strijkijzer Met Stoomgenerator Kiezen: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Een Strijkijzer Met Stoomgenerator Kiezen: Voor- En Nadelen
Een Strijkijzer Met Stoomgenerator Kiezen: Voor- En Nadelen

Video: Een Strijkijzer Met Stoomgenerator Kiezen: Voor- En Nadelen

Video: Een Strijkijzer Met Stoomgenerator Kiezen: Voor- En Nadelen
Video: Stoomstrijkijzers - Kooptips (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Strijkijzers met een stoomgenerator zijn duurder dan conventionele modellen, dus zuinige mensen wegen zorgvuldig alle voor- en nadelen van dergelijke producten af voordat ze beslissen of ze ze willen kopen. Als u zo'n apparaat wilt kopen, let dan speciaal op de keuze om niet teleurgesteld te zijn in uw beslissing.

Een strijkijzer met stoomgenerator kiezen: voor- en nadelen
Een strijkijzer met stoomgenerator kiezen: voor- en nadelen

Voor- en nadelen van stoomstrijkijzers

Strijkijzers van dit type zijn ideaal voor mensen die vaak en veel moeten strijken. Voordelen zijn onder meer een hoog vermogen, gebruiksgemak, een relatief hoge strijksnelheid en de aanwezigheid van een groot waterreservoir, waardoor u lang kunt strijken zonder vloeistof toe te voegen. Strijkijzers met een stoomgenerator geven veel stoom en stellen je in staat om binnen enkele minuten een grote hoeveelheid werk aan te kunnen.

Natuurlijk hebben dergelijke apparaten ook nadelen. Allereerst is dit een hoge prijs: het prijsverschil tussen strijkijzers met een stoomgenerator en conventionele modellen is vaak erg groot. Bovendien zijn deze apparaten vanwege de ontwerpkenmerken zwaarder dan hun tegenhangers zonder stoomgenerator, wat betekent dat het gebruik ervan veel inspanning vereist. Ten slotte zijn deze modellen enorm, waardoor ze moeilijk op te bergen kunnen zijn.

Hoe kies je de juiste stoomstrijkijzers?

Als u besluit een dergelijk apparaat aan te schaffen, let dan op de zool. Het moet sterk, slijtvast, bestand tegen extreme temperaturen en duurzaam zijn. De zool van aluminium heeft bijvoorbeeld niet zulke voordelen: deze is gemakkelijk bedekt met krassen en gaat vaak relatief kort mee, vooral als het strijkijzer vaak en in grote hoeveelheden wordt gebruikt. De beste optie is een aluminiumlegering met een coating van keramiek, teflon of staal.

Bepaal vooraf of je extra vocht aan de stof nodig hebt of dat het handiger is om met droge stoom te werken. In het eerste geval moet u een strijkijzer kiezen met een ingebouwde stoomgenerator, in het tweede geval - met een draagbare die afzonderlijk wordt geïnstalleerd. Controleer tegelijkertijd op wat voor water het apparaat werkt. Als u een speciale, zorgvuldig gefilterde vloeistof nodig heeft, moet u voor gebruik extra apparatuur voor waterbehandeling kopen, en dit brengt ongeplande kosten met zich mee.

Let op het comfort van het handvat. Het moet goed in je hand passen, anders is het onhandig om het strijkijzer te gebruiken. Indien mogelijk, is het raadzaam om het apparaat, voordat u het koopt, meerdere keren in de lucht te houden, alsof u iets aait. Als het handvat te dik of juist te smal lijkt, is het beter om een andere optie te kiezen.

Het is de moeite waard om nog een belangrijk detail te overwegen: sommige strijkijzers met stoomgeneratoren worden aangevuld met een speciale knop, die constant moet worden vastgehouden tijdens het strijken van de kleding, zodat de stoom niet stopt. Dit kan hinderlijk zijn, dus het is aan te raden om het schakelen tussen stoom- en geen stoommodus in uw model naar keuze gemakkelijker te maken.

Aanbevolen: