Hoe De Zanussi-wasmachine Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Zanussi-wasmachine Te Openen
Hoe De Zanussi-wasmachine Te Openen

Video: Hoe De Zanussi-wasmachine Te Openen

Video: Hoe De Zanussi-wasmachine Te Openen
Video: How to activate and deactivate child lock on zanussi lindo 300 series 2024, Maart
Anonim

Automatische wasmachines zijn intelligente apparaten. Door het gebruik van sensoren en complexe algoritmen selecteert de wasmachine zelfstandig de optimale wasparameters en bewaakt ook abnormale situaties, zoals overloop van water of intensief schuimen van wasmiddel.

Hoe de Zanussi-wasmachine te openen
Hoe de Zanussi-wasmachine te openen

instructies:

Stap 1

Moderne wasmachines zijn ontworpen om in een volautomatische modus te werken en er is geen tussenkomst van de gebruiker in het wasproces. Maar desondanks zijn er soms momenten waarop het wasproces onmiddellijk moet worden gestopt. Dit kan worden veroorzaakt door de aanwezigheid van vreemde voorwerpen in de trommel van de machine, het onjuist laden van witte en gekleurde artikelen tegelijk, verkeerd gekozen wasmiddelpoeder en andere redenen.

Stap 2

Alle automatische wasmachines zijn voorzien van een trommeldeurvergrendeling tegen onbedoeld openen tijdens het wassen. Dit is gerechtvaardigd omdat Als u het wasvak niet op tijd opent, kan er een grote hoeveelheid water uitlopen, waardoor het wasproces wordt belemmerd en zelfs de wasmachine beschadigd raakt. Het deuropeningsmechanisme wordt geblokkeerd door een speciaal elektromagnetisch slot. De deur sluit aan het begin en blijft tijdens de wascyclus stevig vergrendeld. U kunt het compartiment alleen openen als de was op een normale manier is voltooid.

Stap 3

Stoppen tijdens het wassen of vroegtijdig beëindigen is een abnormale situatie voor het "brein" van de wasmachine. Tegelijkertijd blijft de besturing de machinedeur volgens het programma blokkeren. Het wordt binnen een paar minuten automatisch ontgrendeld. Zo niet, controleer dan of het wasprogramma is beëindigd. Probeer de wasmachine niet uit het stopcontact te halen. De deur kan alleen worden geopend als de stroom is ingeschakeld.

Stap 4

Als de deur van de wasmachine lange tijd vergrendeld blijft (tien minuten of langer), zorg er dan voor dat er geen water in de trommel van de wasmachine zit. Om het water te verwijderen, voert u het programma "afvoeren" uit, dat bij elke wasmachine wordt geleverd. Als het afvoerprogramma niet werkt, is de afvoerpomp van de wasmachine waarschijnlijk defect. In dit geval kunnen alleen specialisten de wasmachine openen. Probeer geen fysieke kracht of vreemde voorwerpen te gebruiken om de deur te openen, omdat dit het mechanisme zal beschadigen.

Aanbevolen: