Welke Gerechten Kunnen Niet In De Vaatwasser?

Inhoudsopgave:

Welke Gerechten Kunnen Niet In De Vaatwasser?
Welke Gerechten Kunnen Niet In De Vaatwasser?

Video: Welke Gerechten Kunnen Niet In De Vaatwasser?

Video: Welke Gerechten Kunnen Niet In De Vaatwasser?
Video: BANKZITTERS KOKEN IN DE VAATWASSER! 2024, Maart
Anonim

De vaatwasser is een onmisbare assistent voor moderne huisvrouwen in de keuken. Hiermee kunt u aanzienlijk tijd besparen en de onaangename plicht van het afwassen, mokken en lepels kwijtraken. Maar houd er bij het kopen van een vaatwasser rekening mee dat een deel van het keukengerei nog handmatig moet worden opgeruimd. Niet alle gebruiksvoorwerpen zijn geschikt voor verwerking in een automatische spoelbak.

Welke gerechten kunnen niet in de vaatwasser?
Welke gerechten kunnen niet in de vaatwasser?

De nieuwste vaatwassers vereenvoudigen het leven van huishoudens aanzienlijk, om de wondertechniek te gaan gebruiken, moet je de instructies lezen. Het geeft aan welke gerechten niet worden aanbevolen om in de vaatwasser te wassen. Dergelijke beperkingen worden verklaard door het lange verblijf van de vaat in heet water, het effect van wasmiddelen erop. Heeft een negatieve invloed op de toestand van de gerechten en het drogen bij hoge temperaturen.

Metalen kookgerei en vaatwasser

Plaats geen aluminium borden, kopjes of andere voorwerpen in de vaatwasser. Dit komt omdat dergelijk materiaal gemakkelijk wordt geoxideerd, dus na verloop van tijd zal het beginnen te verslechteren. Het is niet zozeer de hoge temperatuur van water en lucht die de staat van aluminium servies negatief beïnvloedt, maar eerder oxidanten, alkaliën in afwasmiddelen.

Om de vaat niet te bederven tijdens het wassen in de vaatwasser, kiest u sets met de juiste markering.

Het wordt niet aanbevolen om zilveren voorwerpen in de vaatwasser te wassen. Ze kunnen vervagen, worden bedekt met donkere vlekken. Op basis van deze overwegingen moet u niet experimenteren door schalen van koper, tin en lood in de gootsteen te plaatsen.

Was gietijzeren servies niet in de vaatwasser, tenzij dergelijke items een antiaanbaklaag of emaille coating hebben. Overmatig vocht veroorzaakt roestvorming op het oppervlak van het kookgerei.

Wat kan er nog meer niet in de vaatwasser?

Was kristallen, aardewerk of porseleinen sets met patronen niet in de vaatwasser. Tekenen, vergulden of verlichten wordt snel van dergelijke sets afgewassen.

Was in de automatische modus ook geen borden en houten snijplanken. Dit materiaal droogt snel en wordt onbruikbaar. Bovendien kunnen borden die zijn versierd met houten inzetstukken niet in de vaatwasser worden gewassen. Dezelfde regel geldt voor verlijmde houten planken. De enige uitzonderingen zijn die snijplanken die tijdens de fabricage werden voorzien van een extra waterafstotende laag.

Was geen keukengerei dat is bevlekt met verf, kaarsvet of as in de vaatwasser.

Wegwerpservies mogen niet in de vaatwasser worden gewassen en plastic servies moet met zorg worden gevuld. Het kan verslechteren onder invloed van hoge temperaturen, vervormen of van kleur veranderen na het wassen. Alleen hittebestendige plastic borden kunnen in de machine worden gewassen.

Aanbevolen: