Waarom Is De Druk In De Kraan Gedaald?

Inhoudsopgave:

Waarom Is De Druk In De Kraan Gedaald?
Waarom Is De Druk In De Kraan Gedaald?

Video: Waarom Is De Druk In De Kraan Gedaald?

Video: Waarom Is De Druk In De Kraan Gedaald?
Video: TRUC- Verstopte douchekraan of waterleiding? Hoe spoor ik het op en hoe los ik het op? 2024, Maart
Anonim

Heb je ooit meegemaakt dat wanneer je de kraan in de badkamer of keuken opent, de waterdruk erg zwak was? Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem. Ze kunnen zowel worden geassocieerd met de communicatiestatus als met mixerstoringen.

Als de waterdruk in de kraan daalt, controleer dan of de mixerbeluchter verstopt is
Als de waterdruk in de kraan daalt, controleer dan of de mixerbeluchter verstopt is

Leidingproblemen

Het communicatietijdperk in veel Russische steden heeft een kritiek niveau bereikt. Hun verslechtering leidt vaak tot verschillende ongevallen. Dit kan ook leiden tot een daling van de waterdruk in uw appartement.

Oude metalen buizen roesten. Bovendien stapelen zich er voortdurend deposito's op. Na verloop van tijd kan de diameter van de leidingen zodanig afnemen dat de waterdruk daalt en het kraanwater er in een dunne stroom uitloopt.

Wanneer er water in de stijgleidingen loopt na het uitschakelen, kunnen onder druk staande brokken roest loskomen en verstoppen waar uw leiding in de stijgleiding loopt. Het is erg moeilijk om deze verstopping zelf te verwijderen, u kunt beter een loodgieter bellen die de leiding met een kabel kan reinigen.

Maar dit helpt meestal niet lang, omdat de oorzaak van de verstopping niet is verholpen. De optimale oplossing voor het probleem is om de communicatie in huis te vervangen.

Soms zakt de druk in de kraan net na het vervangen van oude leidingen door nieuwe van kunststof. Dit kan gebeuren als de soldeertechnologie kapot gaat, wat leidt tot een afname van de diameter van de inlaat. Om de situatie te corrigeren, is een herbewerking van de eenheid vereist.

Veel mensen installeren tegenwoordig grove modderfilters op leidingen. Als er veel vuil in het water zit, zullen deze filters na verloop van tijd verstopt raken en zal de waterdruk dalen. Controleer ze door de moer los te draaien en de filterzeven eruit te trekken. Als ze verstopt zijn, spoel ze dan af en installeer ze opnieuw. Demonteer het filterhuis alleen als u de waterkraan dichtdraait!

Mixer problemen

Een ander veelvoorkomend probleem is een verstopte mixer. Controleer de beluchter - het gaas dat op de uitloop is geïnstalleerd en dient als sproeiverspreider. Als je geen modderfilters hebt, kan hier vuil neerslaan. Bovendien kan er kalkaanslag op de beluchter ontstaan. Maak het schoon en installeer het opnieuw.

Als je een mixer hebt geïnstalleerd die rubberen afdichtingen gebruikt, moet je de staat ervan controleren. Na verloop van tijd verslijten ze en kunnen ze, los van de stoel, de watertoevoer afsluiten. Als dit gebeurt, vervang dan de pakking.

Als uw kraan is aangesloten met rubberen slangen, is het de moeite waard om te controleren of deze verstopt zijn. Ze hebben een kleine diameter en roest van oude leidingen kan in de slang blijven steken. Verwijder de slang en kijk naar het licht. Als er een vreemd lichaam in wordt gevonden, verwijder dit dan.

De reden kan een storing van de mixer zelf zijn. Het is vrij eenvoudig om dit te controleren. Draai het water dicht en verwijder de kraan. Zet de watertoevoer aan en kijk naar de druk. Als het normaal is, ligt het probleem in de mixer. Een kraan aangesloten met slangen is nog makkelijker te controleren. Het volstaat om ze los te schroeven, een emmer of bak te vervangen en het water aan te zetten.

Als het controleren van de kranen en communicatie in het appartement niets opleverde, ligt het probleem in het watertoevoersysteem zelf. Dit kan de vorming van een luchtsluis zijn, een onjuiste afstelling van de inlaatconstructie of een drukval in de hoofdleiding. Het is onmogelijk om dergelijke problemen alleen op te lossen, u moet contact opnemen met de beheermaatschappij.

Aanbevolen: