Hoe Een Scheur In Glas Af Te Dichten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Scheur In Glas Af Te Dichten?
Hoe Een Scheur In Glas Af Te Dichten?

Video: Hoe Een Scheur In Glas Af Te Dichten?

Video: Hoe Een Scheur In Glas Af Te Dichten?
Video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN ~ simpel trucje! 2024, Maart
Anonim

Glasscheuren kunnen eenvoudig thuis worden gerepareerd. Dergelijke reparaties bederven het uiterlijk van het glas niet en gaan twee tot drie jaar mee. Bovendien zal wassen met water niet eng zijn voor het glas in de plaats van lijmen.

Hoe een scheur in glas af te dichten?
Hoe een scheur in glas af te dichten?

Het is nodig

  • - siliconenlijm;
  • - spuit;
  • - heldere nagellak;
  • - borstel;
  • - aceton;
  • - wasmiddel;
  • - een doek;
  • - wattenstaafje;
  • - water;
  • - een emmer.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het glas reinigen van stof en vuil. Spoel hiervoor het glas af met water en glasreinigingsmiddel. Het moet worden verdund in een emmer warm water in de verhouding aangegeven in de instructies. Het is beter om het glas te wassen met rubberen handschoenen om de huid van uw handen te beschermen tegen de effecten van het wasmiddel. Was het glas aan beide kanten en droog het af. Pas op dat u zich niet snijdt aan het glas waar de barst zit.

Stap 2

Nu moet je het glas volledig laten drogen. Als er water achterblijft op de plaats van beschadiging, zal de lijm niet goed werken. Laat het glas drogen.

Stap 3

Ontvetten rond de scheur. Neem hiervoor een wattenstaafje, bevochtig het in aceton en veeg het glas schoon. Op zo'n oppervlak zal de lijm beter aanbrengen, gladder en langer blijven zitten. Het is handig om een klein oppervlak te ontvetten met een wattenstaafje. Als het katoen niet synthetisch is, kan het pluisjes achterlaten. Neem in plaats daarvan een stuk gaas.

Stap 4

Ga direct naar het dichten van de scheur. Om dit te doen, moet u wat siliconenlijm in de spuit trekken en de spleet voorzichtig opvullen. Het is het beste om dit langzaam te doen, zodat de lijm de tijd heeft om gelijkmatig te verdelen. Sommige buizen hebben een handig mondstuk aan het uiteinde, zodat de uitgeperste lijmresten klein zijn. Als de grootte van het mondstuk het mogelijk maakt om siliconenlijm in het beschadigde gebied te gieten, is een spuit niet nodig. Als de scheur in het glas groot is, sluit u deze aan beide zijden van het glas af met transparante tape voordat u de siliconenlijm gebruikt. Je kunt hier niet zonder een spuit. Giet met zijn hulp lijm in de gevormde holte en verwijder de tape nadat de lijm is opgedroogd.

Stap 5

Voor het beste resultaat laat u het glas 12 uur volledig drogen.

Stap 6

Breng een dunne, smalle laag blanke lak aan op de barst aan beide zijden van het glas. Neem een dunne borstel, doe er wat polish op en breng de polish met een borstel aan op het hechtgebied. Nu rest alleen nog te wachten tot de vernis droogt en het glas klaar is.

Aanbevolen: