Hoe Dubbelzijdige Tape Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Dubbelzijdige Tape Te Verwijderen?
Hoe Dubbelzijdige Tape Te Verwijderen?

Video: Hoe Dubbelzijdige Tape Te Verwijderen?

Video: Hoe Dubbelzijdige Tape Te Verwijderen?
Video: TIPS OM STICKERS EN PLAKBAND TE VERWIJDEREN, HOE DOE JE DAT? HOW TO REMOVE DOUBLE SIDED STICKY TAPE! 2024, Maart
Anonim

Dubbelzijdige tape is erg handig op elk gebied van het menselijk leven, omdat het bijna elk object een tijdje op elk glad oppervlak kan plakken. Dergelijke kleefeigenschappen kunnen echter een wrede grap met u uithalen, aangezien het vrij moeilijk is om de dubbelzijdige tape na gebruik te verwijderen.

Hoe dubbelzijdige tape te verwijderen?
Hoe dubbelzijdige tape te verwijderen?

Het is nodig

  • - oplosmiddel voor acryllijm;
  • - terpentine;
  • - bitumenvlekkenreiniger;
  • - ontvetter;
  • - kerosine;
  • - rubberen mondstuk voor een boormachine;
  • - plantaardige olie.

instructies:

Stap 1

Aan beide zijden van de tape aangebrachte acrylkleefstof is bestand tegen temperaturen tot 80-100 ° C en wordt bij hoge temperaturen zacht en gemakkelijk te verwijderen. Verwarm het oppervlak met een bouw- of gewone föhn. Neem vervolgens een oplosmiddel voor acryllijm, terpentine, bitumenvlekkenreiniger, ontvetter, kerosine en gebruik onnodige poetslappen om de plaklaag te verwijderen. Houd er rekening mee dat alle producten die een oplosmiddel bevatten het gelakte of geverfde oppervlak kunnen beschadigen (het kan bijvoorbeeld troebel worden), dus lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door.

Stap 2

Je kunt het oppervlak ook verwarmen met kokend water of hete stoom, het oppervlak afspoelen met heet water of in een pan boven kokend water houden. Trek vervolgens voorzichtig het zacht geworden plakband van het oppervlak.

Stap 3

Gebruik benzine om de dubbelzijdige tape te verwijderen. Neem hierbij zeer zuivere benzine, bijvoorbeeld "zippovsky" -vloeistof voor het vullen van aanstekers. De benzine met een doek of spons aanbrengen en zeer snel afspoelen om beschadiging van de lak te voorkomen.

Stap 4

Koop een speciaal rubberen booropzetstuk, het ziet eruit als een gum en is speciaal ontworpen voor het verwijderen van dubbelzijdig plakband. Met zijn hulp kunt u lijmsporen van oppervlakken van elke grootte verwijderen zonder veel moeite en schade aan het lakwerk. Als u de tape van de auto moet vegen, informeer dan bij de autoservice naar de beschikbaarheid van deze service.

Stap 5

Zoek naar tapeverwijderaars bij bouwmarkten, ze zijn te vinden op de afdeling kit en schuim. Probeer bijvoorbeeld de Label Remover spray.

Stap 6

Gebruik een superglasreiniger om tape van glazen oppervlakken te verwijderen. Maak eerst de basis schoon met een mes en veeg vervolgens af met een spons gedrenkt in het product.

Stap 7

Met olie kun je de plaklaag voorzichtig verwijderen zonder de toplaag te beschadigen. Neem hiervoor plantaardige olie, smeer het oppervlak royaal in en laat het tot de volgende dag staan. Verwijder vervolgens de verzachte lijmresten met een spons of doek. Deze methode voor het opruimen van dubbelzijdige tape werkt goed voor gelakte oppervlakken.

Aanbevolen: