Hoe Bereken Je Hoeveel Tegels Je Nodig Hebt?

Inhoudsopgave:

Hoe Bereken Je Hoeveel Tegels Je Nodig Hebt?
Hoe Bereken Je Hoeveel Tegels Je Nodig Hebt?

Video: Hoe Bereken Je Hoeveel Tegels Je Nodig Hebt?

Video: Hoe Bereken Je Hoeveel Tegels Je Nodig Hebt?
Video: 7 Hoeveel tegels zijn nodig voor bestrating tuin 2024, Maart
Anonim

Keramische tegels worden vaak gebruikt voor wand- en vloerdecoratie. Het heeft verschillende maten, dus om het benodigde materiaal nauwkeurig te berekenen, moet u de maat weten van de tegels die u koopt. Om te voorkomen dat u te veel betaalt voor extra materiaal, dient u de rekenformule te gebruiken.

Hoe bereken je hoeveel tegels je nodig hebt?
Hoe bereken je hoeveel tegels je nodig hebt?

Het is nodig

  • - bereken de totale oppervlakte van de oppervlakken die met tegels worden bedekt;
  • - oppervlakte van één tegel.

instructies:

Stap 1

Voor een nauwkeurige berekening is het noodzakelijk om het oppervlak van de oppervlakken te berekenen waarop de tegels zullen worden aangebracht. Hiervoor wordt een gewone wiskundige formule voor graad 4 gebruikt. Oppervlakte wordt berekend door lengte en breedte te vermenigvuldigen. Na het berekenen van het gebied van elke muur, moeten de resultaten worden toegevoegd. Bereken afzonderlijk het gebied van deuren en ramen, optellen. Trek het resulterende cijfer af van het totale resultaat.

Stap 2

Vervolgens moet u de grootte van de tegel naar het gebied converteren. Om dit te doen, wordt de lengte vermenigvuldigd met de breedte. Het resultaat wordt omgerekend naar vierkante meters. Het zal er bijvoorbeeld zo uitzien. Als de tegel 40 centimeter lang en 20 centimeter breed is, dan is de oppervlakte van één tegel 800 centimeter. Wanneer omgezet naar vierkante meter, wordt 0,08 vierkante meter verkregen. Of 40 centimeter is gelijk aan 0,4 vierkante meter vermenigvuldigd met 0,2 vierkante meter is 0,08.

Stap 3

Het berekende totale oppervlak dat met tegels moet worden bedekt, moet worden gedeeld door 0, 08. Rond het resulterende getal af op een even resultaat. Dit is het vereiste aantal tegels.

Stap 4

Het zal bijvoorbeeld zo zijn. Als door het berekenen van het gebied dat met tegels moet worden bedekt, het 40 vierkante meter blijkt te zijn, dan moet 40 worden gedeeld door 0, 08 het blijkt 500 te zijn. Zoveel stukken die je nodig hebt om keramische tegels te kopen.

Stap 5

U kunt een andere formule gebruiken met de tegenovergestelde actie om te testen. Voor de berekening wordt het aantal berekende tegels vermenigvuldigd met de oppervlakte. Het resultaat is een gebied dat kan worden bedekt met tegels.

Stap 6

Houd er rekening mee dat u bij het leggen van de tegels in een gelijkmatige rij 5% meer materiaal moet kopen en bij diagonaal leggen - 15%. Dat wil zeggen, in het berekende voorbeeld worden bij het leggen langs een even rij 25 stuks opgeteld bij het totale aantal tegels en 75 stuks langs de diagonaal.

Stap 7

Vaak zijn deze formules niet nodig voor de berekening. Het volstaat om alleen het oppervlak te berekenen dat met tegels moet worden bedekt, en het materiaal wordt berekend in vierkante meters verkocht. Soms wordt de kostprijs van een tegel aangegeven voor 1 metselwerk, het benodigde aantal tegels kunt u eenvoudig bijkopen.

Aanbevolen: