Hoe Bouw Je Een Sintelblokhuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Bouw Je Een Sintelblokhuis?
Hoe Bouw Je Een Sintelblokhuis?

Video: Hoe Bouw Je Een Sintelblokhuis?

Video: Hoe Bouw Je Een Sintelblokhuis?
Video: Stap voor stap hoe een betonnen blokhuis te bouwen | Cinder Blocks-projecten 2024, Maart
Anonim

Sintelblokken zijn het goedkoopste en meest betaalbare bouwmateriaal dat qua sterkte niet inferieur is aan baksteen, als de fabrikant tijdens de fabricage alle technologische processen heeft gevolgd. Tegelijkertijd heeft de constructie zijn eigen individuele kenmerken, omdat ze, ondanks alle sterkte van de sintelblokken, absoluut geen vocht verdragen, zelfs geen korte bevochtiging.

Hoe bouw je een sintelblokhuis?
Hoe bouw je een sintelblokhuis?

Het is nodig

  • - zand;
  • - cement;
  • - verbrijzelde steen;
  • - grind;
  • - betonmolen;
  • - beslag;
  • - een kant-en-klaar frame voor de fundering of testen voor het plaatsen van het frame;
  • - betonblokken;
  • - weekmaker;
  • - bouwmateriaal voor het dak;
  • - waterdicht materiaal;
  • - dampremmend materiaal;
  • - minerale wol.

instructies:

Stap 1

Voor de constructie van een sintelblokgebouw, bouw een sterke en hoge fundering. Kracht is nodig zodat er geen scheuren zijn. Zelfs kleine scheurtjes in de fundering kunnen tot diepe schade aan de muur leiden. De hoogte van de fundering dient minimaal 70 cm boven het grondniveau te zijn om te voorkomen dat de sintelblokken volledig nat worden.

Stap 2

Graaf een greppel, vul een zand- en grindkussen van 50 cm, installeer de bekisting, monteer de wapeningskooi erin. Giet de fundering met zelfgemaakt beton, roer het mengsel in een betonmixer in de verhouding van 1 deel Portland-cement 400 of 500, 3 delen rivierzand en 3 delen fijne steenslag met scherpe randen. Of koop kant-en-klare betonmix in mixers.

Stap 3

Volledige uitharding van de fundering vindt plaats binnen 28-30 dagen, maar na 1 week kan de kelder al worden gelegd. Als bij een gewone constructie van bakstenen of gasblokken de hoogte van de kelder voldoende is voor drie rijen, moet de hoogte met 2-3 rijen worden verhoogd om een gebouw uit sintelblokken te installeren.

Stap 4

Isoleer de onderkant van de plint van de fundering. Na het plaatsen van de plint opnieuw een dikke laag waterdichting aanbrengen.

Stap 5

Doe de onmiddellijke plaatsing van de muren 30 dagen na het voltooien van het gieten van de fundering.

Stap 6

Leg de sintelblokken op een cementmortel met toevoeging van een weekmaker - dit is een speciaal additief dat de plasticiteit van de mortel meerdere keren verhoogt. Het gebruik ervan zorgt ervoor dat de mortel na het mengen lang in plastische staat blijft en bespaart aanzienlijk tijd bij het leggen. Kneden kan twee tot drie keer minder vaak dan bij gebruik van een oplossing zonder toevoegingen. De dosering die nodig is om aan de oplossing toe te voegen, kan variëren, afhankelijk van de fabrikant. Lees de instructies aandachtig voor gebruik.

Stap 7

U kunt elk dak bouwen in overeenstemming met uw architectonisch project. Nadat de muren zijn geplaatst, moet in hetzelfde jaar met de bouw worden begonnen om tijd te hebben om de bouw vóór het regenseizoen in de herfst af te ronden. Vocht heeft een nadelig effect op de kwaliteit van het sintelblok.

Stap 8

Maak na het plaatsen van het dak onmiddellijk een externe dampremmende laag en bedek het huis met minerale wol. Als u van plan bent te pleisteren, doe het dan meteen. Niet-geïsoleerde muren kunnen nat worden, wat de kwaliteit van sintelblokken negatief beïnvloedt.

Aanbevolen: