Hoe Pijpoppervlakte Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe Pijpoppervlakte Berekenen?
Hoe Pijpoppervlakte Berekenen?

Video: Hoe Pijpoppervlakte Berekenen?

Video: Hoe Pijpoppervlakte Berekenen?
Video: Oppervlakte berekenen: uitleg en een handig ezelsbruggetje (2021) 2024, Maart
Anonim

Stel je voor dat je de gasleidingen die op je huis zijn aangesloten gaat schilderen. Hoeveel verf heb je nodig? Een of twee blikjes? In de regel schrijven ze op containers met verf op welk gebied deze hoeveelheid verf is bedoeld om te bedekken. Dus om precies te bepalen hoeveel blikken verf je moet nemen, moet je de oppervlakte van de gasleidingen berekenen.

Hoe pijpoppervlakte berekenen?
Hoe pijpoppervlakte berekenen?

Het is nodig

  • - roulette;
  • - schuifmaat;
  • - sterke draad;
  • - rekenmachine.

instructies:

Stap 1

Om de oppervlakte van een ronde buis te berekenen, moet u de lengte van deze buis in strekkende meters weten. Voor de berekening heeft u ook de buitendiameter van de buis nodig.

Stap 2

Bereken de grootte van de buitendiameter van de gasleiding. Dit kan op twee manieren. De eerste methode is om de buitendiameter van de gasleiding te meten met een schuifmaat. Spreid hiervoor de kaken van dit meetinstrument en bevestig het aan de buis zodat de buis tussen de kaken van de remklauw zit. Schuif vervolgens de kaken van het meetgereedschap: ze moeten de gasleiding stevig vastgrijpen. Kijk op de meetschaal om de buitendiameter van de buis te bepalen. De tweede manier is om een strakke draad om de pijp te wikkelen. Meet vervolgens de omtrek van de buis met een meetlint. Vervang de waarde in de formule D = L / Pi, waarbij L de omtrek van de pijp is, Pi = 3, 14 (getal "pi"), bereken de waarde van de buitendiameter van de gasleiding. Converteer het resulterende cijfer naar meters.

Stap 3

Bepaal het gebied van de gasleiding met behulp van de volgende formule: S = 2 * Pi * Dmp * R, waarbij Pi het getal "pi" (3, 14) is, Dmp is de lengte van de gasleiding in strekkende meters, en R is de buitenstraal van de pijp. Aangezien de diameter gelijk is aan tweemaal de straal, deelt u de uit de eerdere berekeningen verkregen buitendiameter door 2. Vervang alle benodigde gegevens in de formule en bereken het leidingoppervlak.

Aanbevolen: