Hoe Komkommers Te Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Komkommers Te Planten?
Hoe Komkommers Te Planten?

Video: Hoe Komkommers Te Planten?

Video: Hoe Komkommers Te Planten?
Video: Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot) 2024, Maart
Anonim

Komkommers worden niet gekweekt op een zeldzaam tuinperceel. Verse en licht gezouten komkommers, voor salade en voor inblikken, of je kunt gewoon een komkommer uit de tuin plukken, in tweeën snijden, zout toevoegen en meteen knarsen, loensend van plezier. Als je de komkommers op tijd plant en goed verzorgt, kunnen de eerste vruchten uit de struiken eind juni worden verwijderd.

Komkommer is een van de meest geliefde tuinplanten
Komkommer is een van de meest geliefde tuinplanten

instructies:

Stap 1

Komkommers zijn zeer delicate planten, ze zijn absoluut niet aangepast om te overleven in onze klimaatzone, daarom moet hun teelt met speciale toewijding worden benaderd. Het planten van komkommers begint met de selectie van zaad. Val niet voor de heldere foto's die vol zitten met talloze pakketten. In de huidige markt voor zaden, wat voor soort komkommers zul je niet vinden. Maar verlies je hoofd niet, zoek doelbewust naar die variëteiten die je bekend voorkomen. Achter een mooie foto kunnen zaden zitten van variëteiten die in ons klimaat gewoon niet groeien, dus je krijgt geen oogst. Tijd en geld zullen worden verspild.

Stap 2

Open de pakjes die je thuis hebt gekocht, sorteer de zaden met de hand. Je moet niet eens proberen lege, gewonde en nietige zaden te planten, toch zal er niets goeds uit groeien. Maak kaasdoek nat, wikkel er gezonde zaden in, zet op een schoteltje water en zet een dag of twee op een warme plaats. Vul ondertussen de potten met aarde.

Stap 3

Het is de moeite waard om de grond van tevoren voor te bereiden op zaailingen, een paar weken voor het planten, en nog beter in de herfst. Elke tuinman heeft zijn eigen receptgeheimen, maar de gebruikelijke grond voor komkommers moet gelijke delen tuingrond en compost bevatten. Komkommerwortels breken heel gemakkelijk af, dus het is beter om turfpotten te vullen met aarde, waarmee de zaailingen naar de tuin kunnen worden overgebracht.

Stap 4

Maak twee inkepingen in elke pot met je vinger op enige afstand van elkaar, dompel er een komkommerzaad in, bestrooi met aarde en overgiet met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Komkommers zijn lichtminnende planten, dus bewaar je zaailingen in een goed verlichte kamer op ongeveer 18-20 graden.

Stap 5

Letterlijk in 3-4 dagen heb je de eerste scheuten. Gooi kwetsbare planten weg zonder onnodig medelijden. Zaailingen moeten om de dag worden bewaterd; speciale bemesting en meststoffen kunnen aan het water worden toegevoegd. Na 25-30 dagen kun je komkommers al in de volle grond planten.

Aanbevolen: