Hoe Maak Je Een Overkapping Over De Veranda?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Overkapping Over De Veranda?
Hoe Maak Je Een Overkapping Over De Veranda?

Video: Hoe Maak Je Een Overkapping Over De Veranda?

Video: Hoe Maak Je Een Overkapping Over De Veranda?
Video: Hoe bouw je een overkapping? 2024, Maart
Anonim

Heel vaak gebeurt het dat het huis al zijn oorspronkelijke aantrekkelijkheid verliest en er zo onverzorgd en verlaten uitziet. In dit geval kunt u een mooie overkapping over de voordeur en veranda plaatsen. Het zijn tenslotte de schuren die een goede aanvulling zijn op elk exterieur. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en materialen. Er zijn luifels boven het prieel, boven de veranda bij de ingang van het gebouw en tuinhuisjes.

Hoe maak je een overkapping over de veranda?
Hoe maak je een overkapping over de veranda?

instructies:

Stap 1

Een luifel alleen extern lijkt misschien een vrij eenvoudige constructie. In feite is het erg belangrijk om in eerste instantie de juiste metingen te doen. Dan moet je een project ontwikkelen en pas daarna kun je volgens de constructie doorgaan met het bouwen van een luifel over de veranda gemaakt van hout of polycarbonaat.

Stap 2

Installeer op een afstand van 1,5 m van de gevel twee houten palen gemaakt van hout 15-20 cm breed, 2, 2 m hoog. Onderaan mogen ze de grond niet raken - als u een betonnen fundering in de buurt van de veranda heeft, hoeft u alleen maar schroef ze aan de ankers met zelftappende schroeven (speciale bevestigingsmiddelen) die in de getijden van deze fundering zijn gebetonneerd.

Stap 3

Leg van bovenaf, evenwijdig aan de gevel, een horizontale balk van een balk op de rekken en bind vervolgens de resulterende structuur met twee korte jumpers aan de gevel.

Stap 4

Neem twee gebogen platen polycarbonaat en bevestig een lange zijde recht aan de balk die aan de voormuur van het huis is geschroefd. Bevestig de andere kant aan de horizontale balk, die bovenop het rek wordt gelegd.

Stap 5

Bedek de voeg van de platen met een aluminium sierstrip met een rubberen pakking. Installeer vervolgens een extra langssteun (een gewone dikke en sterke balk is voldoende) voor deze platen op een afstand van 60 cm van de gevelmuur.

Stap 6

Er is nog een andere optie: u kunt een longitudinale steunbalk maken van een vlakke eiken lat van 25x75 mm, alleen in dit geval moet deze van onderaf worden versterkt met een gebogen booglat. Een dergelijke boog zal met zijn uiteinden tegen de bruggen aanliggen en met zijn centrale gebied de lichtgewicht longitudinale ondersteuning ondersteunen, waardoor deze goed wordt versterkt.

Stap 7

Controleer bij het installeren van deze extra steun zorgvuldig alle afmetingen van de onderdelen en pas ze op hun plaats aan zodat 2 platen stevig tegen de hoofdrail worden gedrukt, over de hele lengte zonder doorhangen en openingen.

Aanbevolen: