Hoe Maak Je Beton Voor Een Fundering?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Beton Voor Een Fundering?
Hoe Maak Je Beton Voor Een Fundering?

Video: Hoe Maak Je Beton Voor Een Fundering?

Video: Hoe Maak Je Beton Voor Een Fundering?
Video: Hoe giet je een betonplaat? 2024, Maart
Anonim

De fundering moet sterk en duurzaam worden gegoten, omdat het de basis is van het hele gebouw en de duurzaamheid van het gebouw ervan afhangt. Als de gietoplossing van lage kwaliteit is, zal zelfs de fundering versterkt met een versterkende kooi scheuren en verzakkingen van de opgerichte structuur veroorzaken.

Hoe maak je beton voor een fundering?
Hoe maak je beton voor een fundering?

Het is nodig

  • - Fijne steenslag;
  • - Rivierzand;
  • - Hoogwaardig cement;
  • - Betonmolen.

instructies:

Stap 1

Voor de fundering is alleen rivierzand geschikt. Het is beter om het extra te zeven. Bij de vervaardiging van beton mag geen boorzand worden gebruikt.

Stap 2

Steenslag moet worden verpletterd en fijne fractie. Steenslag van rivierkiezels zonder verwerking in een breekapparaat geeft een zwakke hechting, omdat het een glad oppervlak heeft.

Stap 3

Koop alleen cement van hoge kwaliteit, niet lager dan M400. Alle andere merken bieden niet voldoende sterkte. Nadat u op cement hebt bespaard, zult u in de toekomst veel uitgeven aan reparaties en een aanzienlijk deel van uw zenuwen besteden vanwege het barsten van de fundering en de muren van het gebouw.

Stap 4

Zorg ervoor dat u een betonmixer krijgt. Je zult de oplossing nauwelijks met de hand kunnen mengen en er een homogene massa van maken. De sterkte van de fundering hangt ook af van de kwaliteit van de gemengde oplossing.

Stap 5

De verhouding voor de productie van beton thuis moet als volgt zijn: 1 deel cement, 3 delen zand en 3 delen steenslag. Water moet geleidelijk worden gegoten, zodat de oplossing verandert in een homogene massa, het kan gemakkelijk uit de betonmixer worden gegoten, maar tegelijkertijd is het niet vloeibaar.

Stap 6

Als je alle aanbevelingen precies opvolgt, zal de basis echt solide blijken te zijn en zal de structuur eeuwenlang blijven staan.

Aanbevolen: