Hoe Zich Te Ontdoen Van Muizen In Het Land

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Muizen In Het Land
Hoe Zich Te Ontdoen Van Muizen In Het Land

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Muizen In Het Land

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Muizen In Het Land
Video: Muizen in huis? Hoe Muizen Bestrijden, Herkennen en Voorkomen in 2021! 2024, Maart
Anonim

Muizen in het land kunnen een echte ramp zijn voor jonge aanplant en voorbereide voorraden die zijn opgeslagen. Vaak bederven knaagdieren in een strenge winter alle vruchtdragende bomen, wat leidt tot hun dood of in ieder geval tot het feit dat appel- en perenbomen gedurende meerdere jaren geen vruchten meer dragen. Muizen moeten het hele jaar worden bestreden, maar er moeten speciale maatregelen worden genomen vóór de winterperiode na het einde van het zomerseizoen.

Hoe zich te ontdoen van muizen in het land
Hoe zich te ontdoen van muizen in het land

Het is nodig

  • - vergiftigd aas;
  • - briketten;
  • - speciale lijm in buizen;
  • - wegwerp plastic schoteltjes;
  • - medische handschoenen;
  • - houtas;
  • - kat;
  • - verschrikkers;
  • - muizenvallen;
  • - brood of kaas.

instructies:

Stap 1

Gebruik gifaas gemaakt van gewassen of in briketten om muizen te bestrijden. Je kunt ze kopen in de SES of in elke winkel die goederen voor de tuin en moestuin verkoopt. Om te gebruiken, lees de instructies, trek steriele medische handschoenen aan, strooi briketten door de kelder. Als je het product in de vorm van een korrel hebt gekocht, doe het dan in plastic wegwerpschotels of maak zakken, giet het graan en strooi het over de hele kelder. Raak de zakken of briketten niet met je handen aan zonder handschoenen, want knaagdieren hebben een zeer scherpe reukzin en, als ze de geur van mensenhanden ruiken, passen ze gewoon niet in het uitgespreide aas.

Stap 2

Daarnaast kun je lijm gebruiken om muizen te vangen. De manier om het te gebruiken is uiterst eenvoudig. Breng de lijm uit een koker rond de plastic schotel in een dikke laag aan, leg een plak kaas of brood in het midden van de schotel. Dit alles moet ook gebeuren met steriele medische handschoenen. De muizen blijven gewoon aan de lijm plakken en blijven daar voor altijd.

Stap 3

Een even effectieve manier om met muizen om te gaan, is het gebruik van muizenvallen. Elke muizenval werkt volgens het principe van dichtslaan, heeft een veermechanisme. Bevestig het aas aan de bijbehorende pin, zet het mechanisme in de werkstand. Muizenvallen zijn alleen geschikt voor de bestrijding van muizen als je de gevangen muizen systematisch kunt verwijderen, een nieuw lokaas kunt aanbrengen en het mechanisme in werkstand kunt zetten.

Stap 4

U kunt katten gebruiken in plaats van muizenvallen. Maar deze optie is ook alleen geschikt als u het hele jaar in het land woont. Omdat katten ten eerste niet alleen muizen eten, ten tweede moeten ze ook melk en water krijgen, en ten derde hebben katten en katten warmte nodig, dus als je niet op het land woont, verdwijnt deze optie eenvoudig.

Stap 5

Moderne soorten knaagdierbestrijding zijn insectenwerende middelen. Dergelijke apparaten zijn in een breed assortiment en tegen verschillende prijzen te koop. Ze werken zowel op het lichtnet als op batterijen. Ze verdrijven de muizen effectief van de site, terwijl je de vernietigde knaagdieren niet hoeft te verzamelen en jezelf kwelt met de gedachten dat je nog steeds medelijden met ze hebt. Muizen gaan niet dood. Ze gaan gewoon weg.

Stap 6

Om de fruitbomen te beschermen, bestrooi ze dik met houtas, wikkel de stammen met dakbedekking en zodra de eerste sneeuw valt, moet u deze onmiddellijk voorzichtig rond de bomen aanstampen en overvloedig gieten. Doe dit meerdere keren. Dit zal de fruitbomen volledig beschermen tegen schade door knaagdieren.

Aanbevolen: