Hoe Aardbeien Te Snijden?

Inhoudsopgave:

Hoe Aardbeien Te Snijden?
Hoe Aardbeien Te Snijden?

Video: Hoe Aardbeien Te Snijden?

Video: Hoe Aardbeien Te Snijden?
Video: 35 GEKKE FRUITHACKS DIE JE ZOU MOETEN PROBEREN 2024, Maart
Anonim

De belangrijkste waarde van aardbeien zijn waanzinnig smakelijke en sappige bessen. U kunt een rijke aardbeienoogst krijgen op uw persoonlijke perceel, u hoeft alleen de struiken op tijd en correct te knippen en goed te verzorgen.

Hoe aardbeien te snijden?
Hoe aardbeien te snijden?

Het is nodig

  • - schaar of snoeischaar;
  • - schoffel;
  • - organische meststoffen.

instructies:

Stap 1

Het snoeien van aardbeienbladeren levert uitstekende resultaten op, dus dit proces moet minstens twee keer per jaar worden uitgevoerd. Hierdoor worden de aardbeien groter en zoeter. De eerste keer worden ze gesnoeid direct nadat de struiken de eerste snor hebben uitgestoken. De bessen zullen al aan de struiken groeien en om ze groter te laten worden, moet de snor worden afgesneden.

Stap 2

Laat tijdens het begin van de bloei van aardbeien twee of drie steeltjes achter, verwijder de rest. Vergeet niet dat hoe meer bloemstelen er aan de struik overblijven, hoe kleiner de bessen zullen worden. Tijdens de bloei en drie weken daarna de planten voeden met minerale meststoffen.

Stap 3

De aardbeien worden na de oogst voor de tweede keer gesneden. Nadat er geen enkele bes meer in de struik zit, begint de plant opnieuw een snor op te zetten, die veel zwakker en dunner is dan de originele. De plant heeft immers veel energie gestoken in het rijpen en kweken van bessen. Laat voor de kweek de allereerste snor die de plant in het voorjaar loslaat, in de herfst zullen ze al goede nakomelingen geven.

Stap 4

Eind juli - begin augustus is de beste tijd om aardbeien te snoeien. Het is gemakkelijk om dit te doen: verzamel alle bladeren van de aardbeienstruik in je linkerhand en snij af, laat alleen de uitstekende stengels en snorharen met sterke goede rozetten. Graaf de rozetten lichtjes met de grond in, zodat de wortels in de grond beginnen te groeien en sterker worden. Maak na het snoeien de grond los en breng organische mest aan.

Stap 5

Sommige tuinders delen niet de mening dat de bladeren gesnoeid moeten worden. Dit is echter eenvoudigweg noodzakelijk, omdat in de herfst, onder rottende en oude bladeren, veel ongedierte kan verschijnen, dat zich voedt met de overblijfselen van bladeren en wortels van aardbeien. Om dit te voorkomen moet de grond los en zuurstofrijk zijn en mogen de bladeren niet op de grond liggen of erin worden ingegraven (snoei de bladeren dus altijd aan het einde van de zomer). Alleen door al deze regels in acht te nemen, kun je een rijke oogst krijgen met grote bessen.

Aanbevolen: