Hoe De Larve In Een Deurslot Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Larve In Een Deurslot Te Veranderen?
Hoe De Larve In Een Deurslot Te Veranderen?

Video: Hoe De Larve In Een Deurslot Te Veranderen?

Video: Hoe De Larve In Een Deurslot Te Veranderen?
Video: cylinderslot vervangen 2024, Maart
Anonim

Als het deurslot niet goed werkt, is het helemaal niet nodig om het helemaal te veranderen. Het is goed mogelijk dat alleen de larve erin is uitgesleten. In dit geval is het voldoende om alleen het te vervangen en het slot zal weer als nieuw werken.

Hoe de larve in een deurslot te veranderen?
Hoe de larve in een deurslot te veranderen?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de larve echt vervangen moet worden. Misschien hoeft het alleen gesmeerd te worden. Neem hiervoor de sleutel, dompel hem in motorolie, steek hem in het slot en draai hem meerdere keren om. Als het soepel begint te draaien, is het probleem verholpen.

Stap 2

Als de smering van het slot niet helpt, moet de cilinder worden vervangen. Voor het insteekslot draait u de middelste schroef op de eindplaat los, die evenwijdig aan de cilinder staat. Steek de sleutel in en draai deze naar een positie waar het mechanisme kan worden verwijderd. Zet buiten. Bewaar de schroef.

Stap 3

Het hangslot moet van de deur worden verwijderd. Nadat u dit hebt gedaan, draait u de twee schroeven los waarmee de cilinder aan het slothuis is bevestigd en verwijdert u deze. Bewaar deze schroeven ook.

Stap 4

Neem de verwijderde larve mee naar de bouwmarkt en plaats een assistent bij de deur die dienst heeft als deze open is. Als dit niet mogelijk is, doe dan dit: maak een foto van het mechanisme naast de liniaal en installeer deze vervolgens opnieuw. Als het slot een insteekslot is, draait u de centrale schroef in en als het een factuur is, installeert u deze op de deur. Neem een telefoon of een camera met een foto van de larve, of een afdruk van deze foto, mee naar de winkel.

Stap 5

Vraag de verkoper om in plaats daarvan een persoonlijk exemplaar op te halen dat is uitgegeven door een geverifieerde fabrikant. Vraag zeker na van welk materiaal het mechanisme is gemaakt. Als het silumin is, verlaat u de aankoop en gaat u naar een andere winkel.

Stap 6

Nadat je een made hebt gekocht en mee naar huis hebt genomen, verwijder je de oude als deze zich nog in het kasteel bevindt. Als het slot een insteekslot is, draait u de sleutel in de stand waarin u het mechanisme in het gat kunt steken, steekt u het daar in en zet u het vast met de middelste schroef in de eindplaat. Bevestig de cilinder met twee schroeven aan het bovenslot en monteer deze vervolgens op de deur.

Stap 7

Zorg ervoor dat het slot goed werkt zonder de deur te sluiten. Sluit en vergrendel en ontgrendel vervolgens meerdere keren. Nu kan het slot worden gebruikt. Om de nieuwe larve lang mee te laten gaan, moet je er voorzichtig mee omgaan. Gebruik niet te veel kracht bij het insteken, verwijderen en draaien van de sleutel. Smeer het mechanisme regelmatig zoals beschreven in stap 1. Smeer het slot nooit op een andere manier (bijvoorbeeld door olie rechtstreeks in de put te gieten).

Aanbevolen: