Hoe Breng Je Een Pijp Naar Het Dak?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Pijp Naar Het Dak?
Hoe Breng Je Een Pijp Naar Het Dak?

Video: Hoe Breng Je Een Pijp Naar Het Dak?

Video: Hoe Breng Je Een Pijp Naar Het Dak?
Video: Hoe dakpannen leggen? | Koramic 2024, Maart
Anonim

Het verlaten van de schoorsteen via het dak is de laatste stap bij het leggen van een kachel of open haard. Ongeacht het materiaal waaruit de buis is gemaakt, moeten de brandveiligheidsregels die zijn gespecificeerd in SNiP nr. 41-01 worden nageleefd.

Hoe breng je een pijp naar het dak?
Hoe breng je een pijp naar het dak?

Het is nodig

  • - asbest;
  • - uitgezette klei;
  • - klemmen;
  • - ijzeren vizier;
  • - klei/cement.

instructies:

Stap 1

Leid de pijp zo dicht mogelijk bij de nok. Dit zal de kans op ophoping van damp en condensatie aanzienlijk verminderen, wat vooral belangrijk is in het koude seizoen. Neem de brandveiligheidsregels in acht. De schoorsteen moet zich op 35 cm van brandbare delen van de dakconstructie en op 25 cm van brandwerende constructies bevinden.

Stap 2

Bouw daarom een doos met een afmeting van 50x50 cm om de buis heen, hierdoor haal je de buis naar buiten en is er voldoende ruimte voor isolatie met onbrandbare materialen. Installeer de beschermdoos over de gehele lengte van de buis. Om ervoor te zorgen dat alle constructies betrouwbaar tegen brand worden beschermd, begint u met het verwijderen van de doos van het plafond en eindigt u over het dak.

Stap 3

Als u van plan bent een leiding zonder kast te installeren, let dan op de speling tussen de brandbare structuur en de leiding. Om te voorkomen dat warme lucht de kamer verlaat, bedek de linker opening met onbrandbare mantel en isoleer met geëxpandeerde klei.

Stap 4

De veiligste optie is om een massieve buis eruit te trekken zonder verbindingen. Als dit niet mogelijk is, doe dan de docking boven de uitlaat vanaf het plafond en onder het dakbedekkingsmateriaal en de latten. Draai alle verbindingen zorgvuldig vast met ijzeren klemmen, omwikkel met asbest en fixeer.

Stap 5

Gebruik voor metselwerk ovengestookte stenen. Voor mortel kunt u rode kleverige klei of cement gebruiken.

Stap 6

Bij gebruik van kant-en-klare schoorstenen, die in de handel in een breed assortiment worden gepresenteerd, wordt uw werk beperkt tot alleen de installatie. Alle afgewerkte schoorstenen zijn zorgvuldig beschermd en geïsoleerd, dus er is geen extra bekleding met asbest of geëxpandeerde klei nodig.

Stap 7

Om het dakbedekkingsmateriaal tegen brand te beschermen, installeert u een kap aan het einde van de pijpinstallatie. Dit helpt niet alleen om vonken te voorkomen, maar beschermt de buis ook tegen neerslag.

Aanbevolen: