Hoe Maak Je Een Sleutel Van Een Mal

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sleutel Van Een Mal
Hoe Maak Je Een Sleutel Van Een Mal

Video: Hoe Maak Je Een Sleutel Van Een Mal

Video: Hoe Maak Je Een Sleutel Van Een Mal
Video: Zo maak je een BOWLING KEGEL van gesmolten aluminium ! 2024, Maart
Anonim

In het leven kan er een situatie ontstaan waarin je snel een sleutel moet maken van een afdruk. Om deze handeling te starten, moet u eerst weten wat, hoe en in welke volgorde u het moet doen. Dan moet je verschillende noodzakelijke items en geduld inslaan.

sleutelvorm
sleutelvorm

Het is nodig

Het gietsel zelf, het bestand, de sleutelblanco's (voor beginners is het beter om drie of vier stukken bij de hand te hebben, voor de rest zijn twee voldoende), een vel papier, een potlood, een liniaal, gips en PVA-lijm kunnen zijn nuttig

instructies:

Stap 1

Er ligt dus een afgewerkt gips op tafel. In principe maakt het helemaal niet uit van welk materiaal het is gemaakt, het belangrijkste is dat het helder moet zijn, niet ingevet. Gebruik een liniaal om alle afmetingen van de afdruk methodisch te meten, zonder een enkel detail te missen (idealiter zouden zelfs incidentele deuken moeten worden weerspiegeld). Breng de gegevens over op een vel papier. Teken dan een tekening. Het moet niet bij benadering zijn, maar zo nauwkeurig en geletterd mogelijk.

Stap 2

Nadat de tekening op tafel ligt, kun je in feite doorgaan naar de belangrijkste fase. Zoals eerder vermeld, moet u ten minste twee spaties van het formaat hebben die overeenkomen met de originele sleutel. Knip voorzichtig alle bochten van de sleutel uit met een vijl, rekening houdend met de afmetingen. Haast u in geen geval en laat ook scherpe randen achter. Zelfs als er wat bramen op het origineel zaten, betekent dit niet dat ze ook op een duplicaat moeten worden overgebracht. Het duplicaat zal altijd zwaarder het kasteel binnenkomen dan het origineel, dus de lijnen moeten worden afgerond. Maar je mag het in geen geval overdrijven, anders kun je het werkstuk gemakkelijk verpesten door slechts enkele fracties van een millimeter af te snijden.

Stap 3

Eigenlijk is hier de sleutel klaar voor de mal. Gips en PVA kunnen nuttig zijn, bij gebruik blijkt het geen holte te zijn, maar het tegenovergestelde van de bestaande. Vul de eerste afdruk met een oplossing van gips met lijm, wanneer de tijd die nodig is om de oplossing uit te harden is verstreken, volg dan alle stappen die al zijn vermeld.

Aanbevolen: