Hoe Kalkaanslag Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kalkaanslag Te Verwijderen?
Hoe Kalkaanslag Te Verwijderen?

Video: Hoe Kalkaanslag Te Verwijderen?

Video: Hoe Kalkaanslag Te Verwijderen?
Video: Kalk verwijderen van je glazen douchewanden 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

De aanwezigheid van mineralen en kalk in drinkwater leidt tot de vorming van kalkaanslag op sommige oppervlakken die in contact komen met drinkwater. Afhankelijk van de hardheid van het water kan er na enkele weken of maanden kalkaanslag ontstaan. Chemische ontkalkingsmiddelen kunnen het beschermende email beschadigen. Verwijder kalkaanslag met behulp van de beschikbare hulpmiddelen.

Zorg voor de netheid van uw sanitair
Zorg voor de netheid van uw sanitair

Het is nodig

  • - Azijn;
  • - Citroen.

instructies:

Stap 1

Het is niet nodig om reinigingsmiddelen of gereedschap te gebruiken om kalkaanslag van douchegaren te verwijderen. Het volstaat om de douchebuis in een bak met zeer heet water of onder een hete luchtstraal te plaatsen. De watertemperatuur moet 100 graden zijn - dan verwijder je kalkaanslag eenvoudig met de hand. Deze methode is geschikt voor zowel chromen als kunststof buizen.

Stap 2

Om kalkaanslag te verwijderen, kunt u een 5% -oplossing van azijnzuur of oxaalzuur gebruiken. Dit product verwijdert tandplak veel beter en sneller dan andere chemicaliën. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het werken met zuur en contact met de huid te vermijden. Gebruik kleine hoeveelheden azijnzuur om oppervlakken te reinigen.

Stap 3

Kleine kalkafzettingen die zich op het oppervlak van borden of glazen hebben gevormd, kunnen worden gereinigd met citroenzuur. Om dit te doen, volstaat het om het tandplakgebied in te wrijven met een klein schijfje citroen en vervolgens af te spoelen met warm water.

Stap 4

Om kalkaanslag van de theepot te verwijderen, giet je er een glas azijn in. Voeg water toe tot het maximale niveau en kook. De schaal zal verdwijnen, het blijft alleen om goed af te spoelen met stromend water.

Stap 5

Om hardnekkige gele aanslag van het toilet te verwijderen, giet je er azijn over en laat je het een nacht staan. 'S Morgens blijft het om met water af te spoelen en met een borstel te lopen. Uw toilet zal stralen met een buitengewone witheid.

Aanbevolen: