Hoe De Toiletspoeling Af Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Toiletspoeling Af Te Stellen?
Hoe De Toiletspoeling Af Te Stellen?

Video: Hoe De Toiletspoeling Af Te Stellen?

Video: Hoe De Toiletspoeling Af Te Stellen?
Video: Как отрегулировать уровень промывочной воды на двойном флеш-туалете 2024, Maart
Anonim

De spoeling van de toiletpot moet goed functioneren, anders wordt het gebruik van het apparaat lastig. Dit probleem kan vaak vrij snel en zelf worden opgelost.

Hoe de toiletspoeling af te stellen?
Hoe de toiletspoeling af te stellen?

Het is nodig

Toilet stortbak, fittingen aan vervanging toe

instructies:

Stap 1

Bepaal het exacte doel van de aanpassing van de toiletspoeling. Wat wil je met zijn hulp bereiken: de hoeveelheid afgevoerd water verminderen of juist verhogen, of de constante waterstroom aanpassen?

Stap 2

Verander de hoeveelheid water die uit de tank wordt afgevoerd in de gewenste richting. Open het deksel van de afvoertank. Pas de positie van de vlotter zo aan dat deze de inlaat blokkeert wanneer het water het gewenste niveau bereikt.

Stap 3

Als er constant water uit het reservoir stroomt, onderzoek dan de oorzaak van het probleem. Kijk onder de afvoerdop en zorg ervoor dat de vlotter en de afvoerklep waterpas en niet scheef staan. Corrigeer indien nodig hun positie en de afvoer wordt aangepast.

Stap 4

Als dat niet werkt, zoek dan uit waar het waterlek is. In moderne stortbakken stroomt het water vaak via de overloopbuis naar buiten. Verander de hoek of hoogte van de vlotter door de tuimelaar zo te buigen dat het waterniveau in het reservoir iets onder de bovenkant van de overlooppijp staat.

Stap 5

Controleer de inlaatklep. Til de vlotter op totdat deze stopt. De demper, door middel van een tuimelaar verbonden met de vlotter, moet de inlaatklep volledig afsluiten. Als het water blijft stromen, vervangt u de defecte inlaatklep door een nieuwe.

Stap 6

Sluit het water af. Draai de wartelmoer van de watertoevoer naar de tank en de ventielbevestigingsmoer los. Verwijder de klep. Installeer vervolgens de nieuwe in omgekeerde volgorde. Draai het water open, controleer de werking van de inlaatklep.

Stap 7

Als de tank van een oud ontwerp is, kan het zijn dat de aftapkraan geen water meer vasthoudt. Corrigeer de positie of pas de pasvorm van de "peer" aan. Draai de schroef van de plastic afvoerknop linksom totdat de klep de afvoer goed afsluit.

Stap 8

Vervang fittingen door een nieuwe als de afvoerklep versleten is en de afstelling niet effectief is.

Stap 9

Schakel een loodgieter in als u de afvoer van het water uit de tank niet zelf kunt regelen.

Aanbevolen: