Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon?
Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon?
Video: Zo houd je je wasmachine schoon - Tips & advies (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Elk merk wasmachine bevat instructies voor gebruik en onderhoud. Daarom moet u, voordat u begint met het reinigen van de machine, vertrouwd te raken met de functies en instructies. En natuurlijk, als u de levensduur van uw wasmachine wilt verlengen, moet u zorgen voor een goede verzorging en reiniging.

Hoe maak je een wasmachine schoon?
Hoe maak je een wasmachine schoon?

instructies:

Stap 1

De makkelijkste manier om de wasmachine schoon te maken is van buitenaf. Het is gekleurd met wasmiddel, water en bleekmiddel. Dit alles is eenvoudig te reinigen met een in warm water gedrenkte doek. Een beetje afwasmiddel kan worden toegevoegd om effectief te zijn.

Stap 2

Om de onaangename geur die uit de binnenkant van de machine komt te verwijderen, moet je een beetje bleekmiddel rechtstreeks in de trommel gieten. En rijd de machine uit op de hoogste temperatuur (geen wasgoed).

Stap 3

Vergeet ook niet het filter schoon te maken. Plaats een doek, open het filtergat en verwijder handmatig alle pluisjes, kalkaanslag en ander vuil. Het filter moet om de 3 maanden worden schoongemaakt.

Stap 4

Ook de binnenkant van de wasmachine moet worden schoongemaakt. Open hiervoor de deur en was deze van binnenuit met een doek die is bevochtigd met warm water en afwasmiddel. Het is goed om de kieren rond de deur schoon te maken, een elastische band (je kunt een tandenborstel gebruiken, erg handig). Vergeet niet om de poeder- en bleekbeker te verwijderen. En het is ook goed om met een borstel onder stromend water schoon te maken.

Stap 5

Om kalkaanslag te verwijderen, moet u 200 gr. citroenzuur en giet het in het poedergat. Aanzetten bij de hoogste temperatuur (meestal 90 graden) en wegrijden (leeg). Daarna zul je zien hoeveel schaal eruit is gekomen. Doe deze reiniging om de zes maanden.

Aanbevolen: