Hoe Geur Uit De Gootsteen Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Geur Uit De Gootsteen Te Verwijderen?
Hoe Geur Uit De Gootsteen Te Verwijderen?

Video: Hoe Geur Uit De Gootsteen Te Verwijderen?

Video: Hoe Geur Uit De Gootsteen Te Verwijderen?
Video: Wat is het verschil tussen baking soda en soda? 💦 Schoonmaken met Marja 2024, Maart
Anonim

Er verschijnt periodiek een uiterst onaangename geur in uw appartement. Wanneer je op zoek gaat naar de bron, merk je dat de geur uit de gootsteen komt, of liever uit het afvoergat. Riool geur. Je moet er vanaf, maar voordat je een loodgieter belt, kun je proberen het zelf te doen, de oorzaak van de geur in de afvoerpijp te vinden en de defecten te elimineren.

Hoe geur uit de gootsteen te verwijderen?
Hoe geur uit de gootsteen te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Doorspoelen van leidingen met speciale chemicaliën. Probeer om te beginnen eenvoudig de afvoer van de gootsteen te ontstoppen, aangezien de oorzaak van de geur kan zijn rotting en ontbinding van afval en vet dat zich op de buiswanden heeft opgehoopt. Speciaal gereedschap voor het reinigen van rioolbuizen zoals "Mole", "Odorgon", "Deboshir", San Clean - Super Master Cleaner, Domestos, etc. kunnen u hierbij helpen.

Stap 2

Gebruik van huishoudelijke producten. Gebruik voedsel dat u waarschijnlijk in uw keuken zult vinden. Giet zout in de pijp en spoel na een tijdje af met water. Of verdun 2 eetlepels waspoeder met 1 liter kokend water en giet dit borrelende mengsel direct in de afvoer. Je kunt zuiveringszout met azijn gebruiken - doe zuiveringszout in de pijp, giet azijn en sluit het gat af. Na een half uur goed afspoelen met water. Het wordt aanbevolen om dergelijke procedures ten minste eenmaal per week te herhalen voor profylaxe.

Stap 3

Inspectie van sanitair en verhelpen van defecten. Controleer de integriteit van de rioolbuizen en -verbindingen. Slecht gemonteerde revisies van stijgleidingen en beschadigde verbindingen en leidingen kunnen ook onaangename geuren veroorzaken.

Stap 4

Luister naar hoe het water stroomt. Als u vreemde gorgelende geluiden hoort, is dit een teken dat het waterslot is afgescheurd, dat wil zeggen dat er geen water in het waterslot zit, wat zou moeten voorkomen dat de geur van het riool het appartement binnenkomt. De reden kan de vorming van een vacuüm in de stijgbuis zijn of de lange lengte en sterke hellingen van de leidingen. Een andere reden kan een slechte ventilatie van het rioolnetwerk of een kleine diameter van de stijgleiding zijn. In dergelijke gevallen is de hulp van loodgieters meestal vereist.

Stap 5

Controleer de sifon of ribbelbuis, afhankelijk van wat je hebt geïnstalleerd. De sifon kan aanvankelijk niet goed zijn. Het meest voorkomende defect is een verkort septum. Hierdoor is het waterslot klein en breekt het constant, dat wil zeggen dat het water weggaat. Het probleem kan worden opgelost door de sifon te vervangen.

Stap 6

Als u alleen een gegolfde buis hebt geïnstalleerd, kan het probleem zijn dat deze niet gebogen is. Probeer voor de eerste keer, totdat je een nieuwe pijp koopt, de oude op zijn plaats te brengen door hem goed te draaien en vast te zetten met plakband.

Aanbevolen: