Hoe De Rand Aan De Badkuip Te Lijmen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rand Aan De Badkuip Te Lijmen?
Hoe De Rand Aan De Badkuip Te Lijmen?

Video: Hoe De Rand Aan De Badkuip Te Lijmen?

Video: Hoe De Rand Aan De Badkuip Te Lijmen?
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Maart
Anonim

Bij het renoveren van een badkamer is het noodzakelijk om te zorgen voor de isolatie van de voeg tussen het bad en de muur. Anders zal het gat dat overblijft je veel problemen bezorgen. Het is buitengewoon onaangenaam wanneer u na het douchen met een vod op de tegelvloer moet kruipen om het gelekte water op te vangen. Maak een van de stoeprandopties. Bescherm uw vloer en het plafond van uw buren tegen lekkage.

Hoe de rand aan de badkuip te lijmen?
Hoe de rand aan de badkuip te lijmen?

Het is nodig

  • - grensband;
  • - keramische rand;
  • - keramische hoeken;
  • - bouwpistool;
  • - aquariumsiliconen;
  • - vloeibare nagels;
  • - waterdichte tegellijm;
  • - voegmiddel.

instructies:

Stap 1

Koop een trottoirband of kunststof badkameropstand. Ze zijn er in verschillende breedtes, het hangt allemaal af van de opening tussen de badkamer en de muur. Houd er rekening mee dat een plastic of tape rand een tijdelijke maatregel is. Het gaat niet langer dan een jaar mee en moet dan worden vervangen.

Stap 2

Veeg de tegels en de rand van het bad waar de stoeprand moet worden aangebracht met een schone, droge doek. Het gehele oppervlak moet volledig droog zijn.

Stap 3

Breng aquariumafdichtmiddel in het pistool aan en dicht de opening af. Laat de siliconen drogen.

Stap 4

Vervang de siliconenbuis voor de vloeibare nagelbuis. Meestal worden tape-opstanden verkocht met een lijmlaag die moet worden opgewarmd met een bouwföhn, maar de laag is extreem zwak. Bovendien rekt de tape uit bij verhitting en krimpt deze na afkoeling. Plaats uw stoeprand dus op een kit of vloeibare nagels.

Stap 5

Lijm de rand van het bad met plakband om te voorkomen dat eventuele lijm per ongeluk het glazuur beschadigt.

Stap 6

Meet de benodigde lengte stoeprand of kunststof stoeprand. Breng een dunne laag vloeibare nagels aan op de basis en druk de ene rand stevig tegen de muur en de andere tegen het bad. Het is het beste om hier de hulp van iemand thuis te gebruiken. Hoe strakker u op de stoeprand drukt, hoe beter deze blijft plakken en langer meegaat.

Stap 7

Dicht de randbandvoegen in de hoeken af met kit.

Stap 8

Voor een goede renovatie in de badkamer koopt u een keramische isolatiestrip. Het zal u van dienst zijn tot de volgende grote reparatie. De keramische rand wordt per stuk verkocht. Meet de af te leggen afstand en koop het benodigde aantal blanco's. Vergeet de keramische hoeken niet.

Stap 9

Droog de voeg van de muur en de rand van het bad. Als de opening groot is, kan deze eerst worden opgeschuimd. Als de opening dun is, bedek deze dan met siliconen. Laat drogen.

Stap 10

Verdun de waterdichte tegellijm. Breng het aan op de keramische stoeprand en lijm het helemaal over de bad-naar-muur-verbinding. Plaats de keramische hoeken in de hoeken van de muur.

Stap 11

Gebruik een tegelvoeg om de voegen tussen de keramische bekleding te bedekken. De voegmortel kan worden verdund met water, of u kunt deze direct kant-en-klaar in een tube kopen. Het belangrijkste is dat de massa vochtbestendig is.

Aanbevolen: