Hoe Plant Je Een Roos Uit Een Boeket

Hoe Plant Je Een Roos Uit Een Boeket
Hoe Plant Je Een Roos Uit Een Boeket

Video: Hoe Plant Je Een Roos Uit Een Boeket

Video: Hoe Plant Je Een Roos Uit Een Boeket
Video: Hoe kan ik rozen planten en verzorgen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Veel amateurbloementelers hebben waarschijnlijk met een dergelijke situatie te maken gehad toen de rozen die ze in een boeket ontvingen zo heerlijk waren dat ze ervoor zorgden dat ze dezelfde in hun tuin wilden planten. Is het mogelijk om een roos uit een boeket te planten?

Hoe plant je een roos uit een boeket
Hoe plant je een roos uit een boeket

Ja absoluut. Met zeldzame uitzonderingen kan elke gekochte roos worden "getemd" en naar uw bloementuin worden gebracht.

Eerst moet je letten op de stengel van de roos, die we zullen transplanteren. De stengel mag niet helemaal verhout zijn, dat wil zeggen, het meeste mag geen vaste substantie zijn die lijkt op hout. Flexibele en groene stengels zullen niet werken, hoewel je geen erg harde stenen moet nemen - het zal nog moeilijker zijn om er een roos van te laten ontkiemen.

Snijd een deel van de stengel af zodat er twee of drie knoppen op blijven zitten, liefst met blaadjes. Het is noodzakelijk om ongeveer een centimeter boven de bovenste nier af te snijden en net zo veel onder de onderste. Het bovenste deel van de stengel moet strikt horizontaal worden gesneden en verzegeld met was of paraffine. Het onderste deel is onder een scherpe hoek afgesneden, ongeveer op dezelfde manier als de poten van bloemen meestal worden afgesneden voordat ze in een vaas worden geplaatst.

Bladeren die uit de knoppen komen, moeten doormidden worden gesneden om de verdamping van vocht erdoorheen te verminderen. Nu moet je een roos uit een boeket in de grond planten.

Laten we nu beginnen met het verplanten van onze resulterende stekken. We zullen hiervoor een pot (of ander handig reservoir) met rivierzand maken. Als je er geen hebt, kun je een andere nemen, spoel hem gewoon grondig en voeg daar aarde toe. In extreme gevallen kunt u het doen met gewoon water. Het is raadzaam om het scherp afgesneden uiteinde van de stek te behandelen met een wortelvormingsstimulans, dat gemakkelijk te koop is in elke bloemenkweker, waarna het in de grond of in het water wordt neergelaten. Het moet tot de volledige diepte van de snede worden ondergedompeld, zodat de onderste nier onder water (of in de grond) is.

Van bovenaf moet onze stengel worden bedekt met een pot of een plastic fles, zodat het mogelijk is om de grond water te geven, waarna het alleen nog wachten is. Bij het kweken van de stekken mag de grond niet erg nat zijn, het is beter om een staat van licht vocht te bereiken.

Wanneer de stekken beginnen te groeien, kunnen ze al geleidelijk in de volle grond worden getransplanteerd.

Aanbevolen: