Hoe Een Oud Huis Groot Te Brengen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oud Huis Groot Te Brengen?
Hoe Een Oud Huis Groot Te Brengen?

Video: Hoe Een Oud Huis Groot Te Brengen?

Video: Hoe Een Oud Huis Groot Te Brengen?
Video: DUBBEL GLAS ZELF AANBRENGEN | VERVANGEN VAN ENKEL GLAS naar dubbelglas, Hoe ga je te werk? 2024, Maart
Anonim

De duurzaamheid van een houten huis is grotendeels afhankelijk van lokale factoren zoals bodemgesteldheid en klimaat. Een oud huis dat enkele decennia geleden is gebouwd, kan een zwak en laag fundament hebben. Daarom worden de eigenaren van de gebouwen geconfronteerd met de vraag: hoe het huis op te tillen en de fundering zelf te vernieuwen?

Hoe bouw je een oud huis op?
Hoe bouw je een oud huis op?

Het is nodig

Staven of boomstammen, board trimmen, twee aansluitingen, helper

instructies:

Stap 1

Als het huis zelf goed bewaard is gebleven, is het logisch om de fundering te vernieuwen en tegelijkertijd het frame boven het maaiveld te verhogen. Mogelijk moet u ook de onderste randen van het blokhuis vervangen, die onbruikbaar en verrot zijn geworden.

Stap 2

Geef bij het kiezen van het ontwerp van een nieuwe fundering de voorkeur aan een monolithische, die kan worden gemaakt in de vorm van een tape versterkt met stalen staven. U kunt een oude bakstenen basis gebruiken waarop, zoals op een kussen, de nieuwe fundering wordt geplaatst.

Stap 3

Het materiaal voor woningrenovatie zijn stammen met een geschikte diameter of een standaard platte staaf. De lengte van de stammen moet overeenkomen met de afmetingen van het blokhut. Voordat u begint met het optillen van het blokhut, moet u de vloer in het huis demonteren, de scheidingswanden demonteren.

Stap 4

Om het huis op te tillen, heb je twee krikken nodig. De eigenaardigheid van deze technologie ligt in het feit dat de opkomst van de hoek van het huis leidt tot de doorbuiging van de stam van het onderste harnas. De opstijging moet gelijkmatig en geleidelijk zijn, anders kunnen de composietkronen uiteenvallen.

Stap 5

De technologie van het opvoeden van een blokhut is niet moeilijk. Ondersteun de hoek van het huis met twee vijzels en til deze voorzichtig ongeveer twee centimeter op. Plaats een afstandhouder op de steun die geschikt is voor de hefhoogte. Laat de jacks zakken en ga naar de volgende hoek.

Stap 6

Alles blijkt eenvoudig, maar alleen als het huis is losgebroken van de oude fundering. De situatie ziet er gecompliceerder uit wanneer het huis op steunen langs de hele omtrek wordt geplaatst en een deel van het gebogen onderste blok op de oude fundering rust. Bij een te grote hefhoogte kan het frame in dit geval een bocht om dit punt maken.

Stap 7

Stop met proberen het proces te versnellen door de structuur een paar centimeter per keer extra op te tillen. Het blokhuis hiervan kan zich ontvouwen. In het werk zijn geleidelijkheid en gebrek aan haast belangrijk.

Stap 8

Gebruik verzekeringen in je werk. Wanneer het blokhuis 10 cm is gestegen, plaatst u een speciale pakking van plaatafval in de opening tussen de steun en het hout. Dit bespaart in de situatie als de krik plotseling uitvalt. De krik moet zeer voorzichtig worden geïnstalleerd. Op de plaats waar de krik wordt geïnstalleerd, moet het hout sterk, duurzaam en vrij van rot zijn.

Stap 9

Nadat het huis op de gewenste hoogte is gebracht, wordt er een nieuwe fundering onder geïnstalleerd, terwijl de rekwisieten en andere hulpelementen worden verwijderd.

Aanbevolen: