Hoe Straatstenen Te Plaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Straatstenen Te Plaatsen?
Hoe Straatstenen Te Plaatsen?

Video: Hoe Straatstenen Te Plaatsen?

Video: Hoe Straatstenen Te Plaatsen?
Video: Terras aanleggen met terrastegels - Bekijk de video! | Praxis 2024, Maart
Anonim

Om de straatstenen te leggen, moeten verschillende opeenvolgende fasen worden doorlopen. Het belangrijkste bij het leggen is de exacte naleving van de technologie. Onnauwkeurige of onjuiste technologie zal noodzakelijkerwijs leiden tot de vernietiging en het losraken van bestratingsmaterialen en de vorming van onregelmatigheden op het oppervlak van het trottoir of de weg.

Hoe straatstenen te plaatsen?
Hoe straatstenen te plaatsen?

Het is nodig

Straatstenen, zand, grind, schop, stamper, touw

instructies:

Stap 1

Bepaal voor het leggen het kleurenschema, kies een samenstelling van verschillende kleuren van de straatstenen, bepaal de vorm, richting en oppervlakte van de site, begrijp zelf hoe de straatstenen zullen worden gecombineerd met het landschap.

Stap 2

Bepaal de omvang van het bestratingswerk. Als u van plan bent een groot gebied met straatstenen aan te leggen, dan zal het problematisch zijn om het alleen te doen, u zult zeker helpers nodig hebben. Maar u kunt alleen een pad naar de veranda van een huis of een klein gebied aanleggen.

Stap 3

Leg de site uit. Bepaal eerst in welke richting de verharde paden of trottoirs moeten leiden. Plan de site of het pad op de grond, teken de contouren. Bij de bochten en bochten van de baan, hamer in de haringen, trek aan het touwtje op grondniveau.

Stap 4

Bereid de baan voor. Verwijder de bovengrond tot een diepte die voldoende is om onderlagen van zand en grind en straatstenen op te nemen. Kies de dikte van de bekleding op basis van de verwachte belasting op de straatstenen. Verdicht de grond voordat u het zand- en grindmengsel plaatst. Het aanbrengen van een dragerlaag is niet nodig als de grond op de plaats van opstelling zanderig is.

Stap 5

Leg de steunlaag. Kies voor de draaglaag een homogeen materiaal dat bestand is tegen lage temperaturen. Leg de onderste laag grind neer, leg er een laag zand op. Voor meer sterkte kan een derde laag nodig zijn, gemaakt van een mengsel van zand en cement.

Stap 6

De volgende fase van het bestratingswerk is aanstampen. Gebruik hiervoor het voorhanden gereedschap of een speciale ram gemaakt van een stuk hout waaraan een staaf is genageld. Plaats een plastic stoeprand langs het pad zodat de voering niet aan de zijkanten loslaat. Als u een perfect vlak oppervlak wilt bereiken, gebruik dan een trilplaat, die de coating perfect verdicht.

Stap 7

De laatste fase is het direct leggen van straatstenen. Het stylen moet zorgvuldig gebeuren, zonder haast. Begin van het laagste punt van het pad naar het hoogste, of van de hoofdelementen van het landschap (veranda, hoofdingang van het gebouw) naar minder belangrijke.

Aanbevolen: