Hoe Zich Te Ontdoen Van De Geur In De Wasmachine?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van De Geur In De Wasmachine?
Hoe Zich Te Ontdoen Van De Geur In De Wasmachine?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van De Geur In De Wasmachine?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van De Geur In De Wasmachine?
Video: De wasmachine schoonmaken, zo doe je dat! 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

Een onmisbare assistent van een huisvrouw - een wasmachine, kan je op een dag lastig vallen met een onaangename geur. Dit gebeurt door verkeerd onderhoud: als je de luikdeur altijd gesloten houdt, laat je de interne holtes en de bak niet goed drogen. Vaak stinkt de tank als er lange tijd vuil (vooral vochtig) wasgoed in ophoopt. Als u de instructies voor het gebruik van de huishoudelijke apparaten nauwkeurig opvolgt en de geuren blijven bestaan, probeer ze dan te verwijderen door de machine te desinfecteren.

Hoe zich te ontdoen van de geur in de wasmachine?
Hoe zich te ontdoen van de geur in de wasmachine?

instructies:

Stap 1

Alle redenen voor het verschijnen van onaangename geuren in de wasmachine komen in wezen neer op één fenomeen: kolonies bacteriën of schimmels die van vocht houden, hebben zich in de machine gevormd. Daarom moet u om te beginnen de plaatsen controleren waar micro-organismen vooral vaak "nesten". Dit is een bak voor wasmiddelen, waar soms onopgeloste poederresten ophopen; in machines met horizontale belasting - de "accordeon" van de rubberen afdichting, waar zich doorweekte stukjes papier of kruimels die in zakken zijn vergeten, kunnen ophopen, evenals een verstopt filter of een verstopte slang. Voordat u de machine "van binnenuit" reinigt, is het daarom noodzakelijk om al deze plaatsen te controleren en de potentiële "broedplaats" voor micro-organismen te elimineren.

Stap 2

Verwijder de lade en controleer op zwarte schimmel. Indien nodig desinfecteren (u kunt hiervoor huishoudbleekmiddel of producten op alcoholbasis gebruiken), goed naspoelen met heet water met een harde borstel of door de vaatwasser "passeren", goed drogen. Vergeet niet om het "nest" van de lade te verwerken. Controleer de afdichting van het luik, verwijder al het vuil dat zich daar heeft opgehoopt en controleer het uiterlijk van het rubber. Als het zwart wordt, is misschien de beste oplossing om de verzegeling te vervangen, maar in ieder geval kunt u eerst proberen het probleem op te lossen met "huismiddeltjes". Spoel en desinfecteer de plooien en veeg ze droog. Verwijder en reinig het afvoerfilter, waar draden, haren en ander fijn vuil zich vaak ophopen.

Stap 3

Om de binnenkant van de wasmachine te spoelen en te desinfecteren, giet u in het hoofdvak van het wasmiddeldoseerbakje ½ kopje bleekmiddel, waarvan de verpakking aangeeft dat het geschikt is voor automatisch wassen en zet de machine droog aan, zonder was in de "kook" "-modus, of stel de maximale temperatuurmodus in op 90 graden (afhankelijk van uw bestaande programma's voor huishoudelijke apparaten). Giet het water af, maar centrifugeer niet. Na afloop van het wasprogramma spoelt u de machine extra door door de spoelmodus in te schakelen. Daarna moeten alle toegankelijke oppervlakken grondig worden afgeveegd, het luik open laten en de wasmachine grondig ventileren. Vaak is zelfs een dergelijke procedure voldoende om onaangename geuren te verwijderen, maar indien nodig kan deze worden herhaald.

Stap 4

Als de machine lange tijd niet is schoongemaakt van de kalkaanslag op de verwarmingselementen, wordt voorkomen dat onaangename geuren worden verwijderd. Koop in dit geval een gespecialiseerde ontkalker voor wasmachines in de winkel. Volg de instructies. Meestal wordt het wasmiddel in de trommel gegoten en draait de wasmachine zonder wasgoed. Deze reiniging moet om de zes maanden worden gedaan. In plaats van speciale producten kunt u voedingszuren gebruiken, die ook helpen om met kalk om te gaan - citroen- of oxaalzuur of azijn. Citroenzuur is het populairst - in tegenstelling tot oxaalzuur kan het in bijna alle supermarkten worden gekocht en steekt het gunstig af bij azijn omdat het geen eigen scherpe geur heeft. Twee of drie zakken citroenzuur worden in het hoofdwascompartiment gegoten, waarna de machine voor een volledige cyclus op maximale temperatuur wordt ingeschakeld. Na voltooiing van de reiniging is het absoluut noodzakelijk om het filter te controleren en de kalkresten eruit te verwijderen.

Stap 5

Als de vermelde reinigingsproducten van de automatische machine u niet hebben geholpen, nodig dan een specialist uit. Slecht water met een rioolgeur kan de oorzaak van problemen worden en een bekwame loodgieter zal u snel het benodigde filter voor de watertoevoer naar de wasmachine plaatsen. Om stilstaand water (een andere mogelijke oorzaak van "geuren") te verwijderen, moet u controleren of de afvoerslang correct is geïnstalleerd en of er geen verstopping in zit. Ten slotte kan er speciaal werk nodig zijn om de automatische machine op te ruimen: het verwarmingselement en de slang vervangen, het filter en het binnenoppervlak van de trommel reinigen. Sommige ambachtslieden doen het zelf. Tegelijkertijd wordt de schimmel op de muren effectief verwijderd met behulp van een waterige oplossing van soda of tafelazijn.

Stap 6

Om het verschijnen van onaangename geuren in de toekomst te elimineren, moeten preventieve maatregelen niet worden verwaarloosd. Een simpele verandering van wasmiddel helpt soms om de geur in de wasmachine kwijt te raken. Koop wasmiddel van goede kwaliteit bij een gerenommeerde winkel. Als je een babyproduct gebruikt, lees dan de instructies: sommige fabrikanten raden aan om het poeder rechtstreeks in de trommel op het wasgoed te gieten, en niet in de lade. Zeeppoeders en dikke wasspoelingen kunnen ook onaangename geuren veroorzaken uit machineholtes, omdat ze niet volledig worden weggespoeld en een broedplaats voor schimmels worden.

Stap 7

Veeg na elke wasbeurt de trommel, het deurdeksel en de afdichtingsplooien droog en verwijder en spoel de wasmiddellade grondig. Gebruik de bak niet om vuile was in op te bergen en vergeet niet de machine te "ventileren". Als u kleding alleen bij lage temperaturen wast, zet u de wasmachine één keer per maand "stationair" aan voor een lange cyclus bij maximale temperaturen die schadelijk zijn voor micro-organismen. Zorg eens per 2-3 maanden voor "preventief onderhoud" door de verwarmingselementen te reinigen (volledige cyclus op maximale temperatuur met een speciaal antikalkmiddel, citroenzuur of azijn) en het pompfilter grondig te reinigen.

Aanbevolen: