Hoe De Naad Tussen Tegels Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Naad Tussen Tegels Bij Te Werken
Hoe De Naad Tussen Tegels Bij Te Werken

Video: Hoe De Naad Tussen Tegels Bij Te Werken

Video: Hoe De Naad Tussen Tegels Bij Te Werken
Video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN ~ simpel trucje! 2024, Maart
Anonim

Na verloop van tijd wordt de voeg, die de afstand tussen de tegels vult, onbruikbaar. Vuil, roet, vettige druppels vreten erin. Witte voegen krijgen een onaangename gele tint en gekleurde voeg verliest zijn helderheid. Er zijn verschillende manieren om de oude ruimte tussen de tegels weer een frisse uitstraling te geven. Het resultaat hangt af van hoeveel moeite je bereid bent te doen.

Hoe de naad tussen tegels bij te werken
Hoe de naad tussen tegels bij te werken

Het is nodig

  • - vloeibare keukenreiniger;
  • - oude tandenborstel;
  • - spons;
  • - rubberen spatel;
  • - een schroevendraaier of een naadopener;
  • - droge voeg;
  • - kant-en-klare voeg in een koker;
  • - stift met witte verf;
  • - naadverven;
  • - borstels;
  • - primer.

instructies:

Stap 1

Maak een cosmetische renovatie van de voegen tussen de tegels. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de tegelopening grondig te spoelen. Gebruik een vloeibare keukenreiniger. Kijk naar het etiket, het zou vettig vuil moeten oplossen. Het is erg handig om te werken als de vloeistof zich in een container met een spuitfles bevindt. Spuit tegels en naden, pak een oude harde tandenborstel of spons en schrob de voeg. Was vervolgens alles met water en droog het af. Bedek de naad met verf.

Stap 2

Gebruik een voegstift als uw voeg wit is. Knijp witte verf uit een blik en bedek de naden. Veeg overtollige verf weg met een spons.

Stap 3

Gebruik voegverven voor gekleurde voeg. Ze zijn er in verschillende kleuren. U kunt de gewenste kleur kiezen. De verf wordt verkocht in kleine blikjes, die met een gewone kwast op de naad worden aangebracht. Als de verf tussen de tegels droog is, bespuit je deze met water uit een bloemspuit en veeg je het overtollige water weg met een afwassponsje.

Stap 4

Profiteer van de moeilijke, maar meest betrouwbare manier om de voegen tussen tegels bij te werken - dit is een volledige vervanging van de oude voeg door een nieuwe. Dit is vooral het geval als u beschimmelde plekken in de ruimte tussen de tegels opmerkt. In dit geval zullen cosmetische updates slechts voor een korte tijd helpen. De schimmel is diep, hij moet worden vernietigd.

Stap 5

Oude voeg verwijderen. Dit kan worden gedaan met een speciaal gereedschap - een naadverbinding. Als je er geen hebt, gebruik dan een dunne schroevendraaier. Schuur de naad voorzichtig, beschadig de randen van de tegel niet. U kunt een oude stofzuiger gebruiken om de schoongemaakte naden schoon te maken. Het zal het resterende stof en vuil tussen de tegels wegzuigen.

Stap 6

Prime de ruimte tussen de tegels met een dunne borstel. Behandel het indien nodig met een antischimmelmiddel. Laat het oppervlak volledig drogen.

Stap 7

Verdun de gewenste kleur voegmiddel. Gebruik een rubberen spatel om het mengsel in de voegen tussen de tegels te wrijven. Gebruik een droge spons om overtollig voegmiddel dat op de tegels terechtkomt onmiddellijk te verwijderen. Probeer alles zo schoon mogelijk te doen, anders is de gedroogde voeg moeilijk van het keramiek te verwijderen.

Aanbevolen: