Hoe Strassteentjes Op Glas Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Strassteentjes Op Glas Te Lijmen
Hoe Strassteentjes Op Glas Te Lijmen

Video: Hoe Strassteentjes Op Glas Te Lijmen

Video: Hoe Strassteentjes Op Glas Te Lijmen
Video: Hotfix applicator gebruiken - Tutorial [2019] 2024, Maart
Anonim

Er is een grote verscheidenheid aan decoratietechnieken. Alles is gebruikt: stenen, papier, stof, schelpen, glitters en natuurlijk strass-steentjes. Ze kunnen, net als elk ander materiaal, op het glasoppervlak worden gelijmd. Kies gewoon het juiste gereedschap en natuurlijk strassteentjes.

Hoe strassteentjes op glas te lijmen
Hoe strassteentjes op glas te lijmen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten strass steentjes. De meest voorkomende zijn cold-set, hotmelt en opnaaibare strass-steentjes. Opnaaistenen, zoals de naam al doet vermoeden, worden op de stof genaaid en hebben speciale gaten voor de naalden. Hete lijm steentjes zijn ook ontworpen voor stof. Ze hebben in eerste instantie een zelfklevende basis, met behulp waarvan ze tijdens een warmtebehandeling worden verlijmd, bijvoorbeeld met een strijkijzer. Cold-set lijm strass steentjes worden verlijmd met lijm en zijn ideaal voor glazen oppervlakken.

Stap 2

Steentjes kunnen worden gebruikt om glazen lijsten, vitrines, schalen, vazen, spiegels te versieren. Bijna elk glazen oppervlak kan worden versierd, het belangrijkste is dat het idee wordt gecombineerd met het object van creativiteit.

Stap 3

Steentjes hebben een platte bodem, dus het is niet zo moeilijk om ze te lijmen, in tegenstelling tot kralen en stenen. Voordat u aan het werk gaat, moet u het glazen werkoppervlak afvegen. Vervolgens heb je lijm nodig om te werken. Het is raadzaam om een transparante constructie te gebruiken, omdat deze niet zichtbaar is wanneer deze opdroogt en zeer betrouwbaar fixeert. Je kunt ook vloeibare nagels proberen. Ze worden verkocht in bouwmarkten voor een zeer betaalbare prijs.

Stap 4

Nadat de lijm is geselecteerd, kunt u doorgaan met het meest interessante: lijmen. In dit geval moet u voorzichtig zijn en niet overdrijven met lijm. Breng het aan op de achterkant van de strass, maar niet op het hele oppervlak, maar in het midden. Wacht 20 seconden, maar draai niet te vast. Bevestig vervolgens de strassteen aan het glas en druk. De lijm zal iets voorbij de randen gaan, waardoor de strassteen strakker wordt bevestigd.

Stap 5

Lijmen is nog steeds het halve werk. Je kunt tenslotte willekeurig strass-steentjes gooien, maar zal het mooi zijn? Denk goed na over de hele compositie voordat je iets gaat decoreren. Leg voor het gemak een tekening ernaast op tafel en breng deze door de strassteen achter de strassteen op de gewenste ondergrond over.

Stap 6

Nadat het glasoppervlak is veranderd, laat u het goed drogen. De droogtijd staat aangegeven op de lijmkoker.

Stap 7

Naast het decoreren met strass-steentjes, kan glas worden geverfd, bestrooid met glitters of kralen. Alles is aan uw verbeelding.

Aanbevolen: