Hoe Een Kroonluchter Aan Te Sluiten Als Deze Drie Draden Heeft?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kroonluchter Aan Te Sluiten Als Deze Drie Draden Heeft?
Hoe Een Kroonluchter Aan Te Sluiten Als Deze Drie Draden Heeft?

Video: Hoe Een Kroonluchter Aan Te Sluiten Als Deze Drie Draden Heeft?

Video: Hoe Een Kroonluchter Aan Te Sluiten Als Deze Drie Draden Heeft?
Video: Lamp ophangen aan het plafond: hoe moet het en waar moet je op letten | DIY | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Kaal plafond, kroonluchterhaak en drie draden die in verschillende richtingen uitsteken. Bekende situatie? Het is niet moeilijk om de lamp aan te sluiten, het belangrijkste is om te weten volgens welk principe de draden worden verdeeld.

Hoe een kroonluchter aan te sluiten als deze drie draden heeft?
Hoe een kroonluchter aan te sluiten als deze drie draden heeft?

instructies:

Stap 1

Alle werkzaamheden moeten overdag worden uitgevoerd, omdat: voor de veiligheid moet u de elektriciteit in het hele appartement uitschakelen. Pak een nieuwe kroonluchter uit, veeg hem af. Als je hem uit een koude straat hebt gehaald, laat hem dan een uur liggen zodat de resterende natte condens opdroogt en verdwijnt. Bepaal ondertussen de fase en nul in de bedrading op het plafond. Neem hiervoor een indicatorschroevendraaier en raak deze voorzichtig, met de schakelaar aan, één voor één aan tegen de draden die aan het plafond uitsteken. Bij nul is de schroevendraaier-indicator uit. Het gaat meestal in de aansluitdoos en de fase-uiteinden gaan naar de schakelaar.

Stap 2

Zoek nu de nul- en fasedraden op de kroonluchter. Als ze gemarkeerd zijn, controleer ze dan. Steek voorzichtig twee draden één voor één in het stopcontact, zonder de derde, resterende, aan te raken. Op de kroonluchter gaan afwisselend verschillende lampen branden. Bereik een dergelijke combinatie waarbij één draad altijd in het stopcontact zit en wanneer de andere twee afwisselend zijn aangesloten, gaat de kroonluchter aan. De draad die de hele tijd in het stopcontact bleef, is nul. De andere twee zijn fase. Markeer ze met verschillende ducttape.

Stap 3

Schakel de elektriciteit in het hele appartement uit, meestal bevindt de schakelaar zich op het meterpaneel. Strip de draden aan het plafond van de isolatie, markeer ze op welke manier dan ook en spreid ze in verschillende richtingen.

Stap 4

Er blijft heel weinig over. Controleer nogmaals of de stroomonderbreker open is. Pak de kroonluchter en hang hem aan de haak. Draai nu de fasedraden van de kroonluchter naar de fase op het plafond en nul respectievelijk naar het plafond nul. Onthoud dat u koper- en aluminiumdraden in geen geval rechtstreeks met de twistmethode mag verbinden. Ze zijn verbonden via een blok of via een schroef, moer en ring.

Stap 5

Isoleer de aansluitingen zorgvuldig met isolatietape en verberg ze onder de kroonluchterafdekking om het interieur niet te bederven. Schroef de gloeilampen in de fittingen, installeer de tinten.

Stap 6

Schakel de elektriciteit in het appartement in, "draai" de schakelaar meerdere keren om. Bekijk hoe de nieuwe kroonluchter werkt Er zijn verschillende opties mogelijk bij het aansluiten. Met een schakelaar met twee knoppen kunt u de kroonluchter zo aansluiten dat wanneer één toets wordt ingedrukt, slechts een deel van de lampen oplicht, wanneer de andere wordt ingedrukt, alle andere, en wanneer beide toetsen worden ingedrukt, de hele kroonluchter flitst met een fel licht.

Aanbevolen: