Hoe Een Oude Meubelmuur Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oude Meubelmuur Te Updaten
Hoe Een Oude Meubelmuur Te Updaten

Video: Hoe Een Oude Meubelmuur Te Updaten

Video: Hoe Een Oude Meubelmuur Te Updaten
Video: Hoe kan ik de App Updaten? 2024, Maart
Anonim

Een oude meubelwand, die qua formaat perfect in de ruimte past, oogt onmodieus, dof en verpest de hele indruk van het interieur. Stevige meubels weggooien is gewoon jammer. In dit geval kunt u het bijwerken. Het kost veel minder dan het kopen van een nieuwe.

Hoe een oude meubelmuur te updaten
Hoe een oude meubelmuur te updaten

Het is nodig

  • - stopverf voor hout;
  • - meubelbeslag (binders, deurscharnieren, poten; plankdragers, handgrepen, geleiders, lift-ups);
  • - nieuwe meubelgevels;
  • - spuitverf voor hout;
  • - schroevendraaier;
  • - zelfklevende folie.

instructies:

Stap 1

Verwijder alle deuren en glas uit de kasten. Probeer meubels heen en weer te bewegen en kijk hoe stabiel ze zijn. Als de muur niet kraakt of wankelt, kun je ermee aan de slag.

Stap 2

Controleer alle schroeven en banden, draai ze indien nodig vast. Onderzoek de achterkant van het meubel. De achterwand moet goed tegen het lichaam passen, als hij ergens loskomt, bevestig hem dan met kleine meubelspijkers.

Stap 3

Plak alle krassen en chips op de kast met een speciaal middel. De winkels verkopen meubelplamuur in verschillende kleuren. Kies er een die perfect past bij de kleur van je meubels. Verwerk vooral de uiteinden zorgvuldig, hier komen vaak defecten voor.

Stap 4

Als u niet tevreden bent met de kleur van uw meubels, kunt u deze veranderen met een spuitbus op hout. Kies de gewenste tint en breng deze in een egale dunne laag aan zodat de houtstructuur door de verflaag heen zichtbaar is. Tintverf mag slechts één of twee tinten lichter of donkerder zijn dan de originele kleur. In dit geval ziet het meubilair er natuurlijker uit. Bedek kasten niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant met verf. Laat de verf drogen.

Stap 5

Je kunt de kleur van het meubel radicaal veranderen door het te plakken met een zelfklevende film die de textuur van hout imiteert. Oefen voordat u dit werk doet het werken met de film op een klein meubelstuk. Eventuele gebreken in het werk zullen opvallen en het meubilair ziet er slordig uit.

Stap 6

Houten poten van 15-20 cm hoog geven de meubelen een verouderde uitstraling, dus is het beter deze te vervangen. Nu in de uitverkoop is er een enorme selectie meubelpoten voor elke smaak en elke stijl, van hightech tot barok. Probeer de hoogte van de nieuwe poten niet te veel af te wijken van de oude.

Stap 7

Plaats de kasten naast elkaar en bedenk of je de locatie van de deuren en nissen op de een of andere manier kunt veranderen. U kunt de glazen schuifdeuren vervangen door draaideuren, of probeer de draaideuren van de mezzanines te combineren. Vervang ze door een die omhoog gaat op de lift-ups. Verwissel open en gesloten nissen door zwaarder te wegen dan de deuren. Beperk je fantasie niet tot de herinneringen aan de oude look van je muur.

Stap 8

Het meest verantwoorde en dure onderdeel van de renovatie is het vervangen van deuren of, zoals meubelmakers ze noemen, gevels. De deuren kunnen worden afgedekt met zelfklevende folie. Maar het is beter om kant-en-klare te kopen. Alle maten meubelonderdelen zijn al lang verenigd. In winkels kunt u tegenwoordig alle gevels van een geschikte maat kopen.

Stap 9

Als uw muur afwijkende deurmaten heeft, kunt u deze in elke meubelfabriek bestellen. Daar kunt u ook glazen deuren bestellen met het benodigde beslag.

Stap 10

Er zijn verschillende materialen voor gevels: MDF, geverfde gelamineerde spaanplaat, gestructureerde spaanplaat, deuren met glas of getextureerde inzetstukken. De duurste optie zijn MDF-gevels. Het is een zeer sterk en betrouwbaar materiaal. MDF-deuren kunnen elke vorm hebben. Gevels van geverfde spaanplaat zijn goedkoper. Ze zijn heel geschikt voor het bijwerken van een oude meubelmuur.

Stap 11

Hang de fronten op, schroef alle handgrepen vast. Zet het meubel terug op zijn plaats.

Aanbevolen: