Kastdeuren Aanpassen

Inhoudsopgave:

Kastdeuren Aanpassen
Kastdeuren Aanpassen

Video: Kastdeuren Aanpassen

Video: Kastdeuren Aanpassen
Video: Woontips - Keukenkastje afstellen doe je zo 2024, Maart
Anonim

Bij het monteren van meubels bij verplaatsing na transport of langdurig gebruik, is het vaak nodig om de deuren aan te passen. Het uiterlijk hangt ervan af. Het is niet moeilijk om de deuren onafhankelijk aan te passen, met een minimale set gereedschappen.

Kastdeuren aanpassen
Kastdeuren aanpassen

Het is nodig

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Onderzoek de kastdeuren. Aanpassing naar links of rechts is vereist wanneer de opening tussen de twee deuren ongelijk is of de deuren buiten de kast uitsteken. Mogelijk moet u ook de hoogte van de deur aanpassen. Als de deuren niet gelijkmatig passen, moet u hun positie aanpassen door een van de aangrenzende hoeken naar voren of naar achteren te verplaatsen. Als de methode voor het bevestigen van de kastdeur enigszins anders is en de deur niet boven de opening, maar erin wordt geïnstalleerd, dan hebben de scharnieren in dit geval een iets ander ontwerp, maar de essentie van de aanpassing blijft hetzelfde.

Stap 2

Open de kastdeur die moet worden afgesteld. Draai de stelschroef in het scharnierhuis dichter bij de deur. Het dient om de deur naar links of rechts te verstellen. Zorg ervoor dat het uiteinde van de deur volledig samenvalt met het uiteinde van de kast en dat de opening tussen de deuren uniform is en samenvalt met de eventuele openingen op andere gevels. Als er een slot tussen de deuren zit, dan moet het functioneren.

Stap 3

Draai de schroeven waarmee de scharnieren aan de kast zijn bevestigd een paar slagen los om de deur omhoog of omlaag te brengen. De gaten voor deze schroeven in het scharnier zijn niet rond, maar ovaal, ze zitten verticaal. Beweeg de deur samen met de scharnieren iets omhoog of omlaag naar de gewenste positie. Als de deur groot is, kun je jezelf helpen met je teen. Door deze aanpassing moeten de hoeken van de aangrenzende deuren op elkaar aansluiten.

Stap 4

Draai de tweede schroef in het scharnier van de deur los. Nu heeft de deur de mogelijkheid om zijn positie in het vlak naar voren - achterwaarts in het gebied van dit scharnier te veranderen. Dit type afstelling is ook nodig als de deur is uitgerust met magneten.

Aanbevolen: