Hoe Zich Te Ontdoen Van Kalkaanslag In Een Waterkoker?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Kalkaanslag In Een Waterkoker?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Kalkaanslag In Een Waterkoker?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Kalkaanslag In Een Waterkoker?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Kalkaanslag In Een Waterkoker?
Video: Hoe kalkaanslag uit een waterkoker met citroen te verwijderen | Eenvoudige en goedkope manier om uw waterkoker te ontkalken 2024, Maart
Anonim

Elektrische waterkokers worden steeds steviger in moderne keukens en vervangen hun tegenhangers van email en aluminium. En dit is niet verwonderlijk, want deze apparaten zien er in de regel mooier uit en het water erin warmt veel sneller op. Maar ondanks alle technische vooruitgang zijn waterkokers ook onvolmaakt, en er kan zoiets banaals en onaangenaams als schaal in voorkomen. Hoe kalkaanslag in een waterkoker verwijderen zonder deze te beschadigen?

Hoe zich te ontdoen van kalkaanslag in een waterkoker?
Hoe zich te ontdoen van kalkaanslag in een waterkoker?

Het is nodig

  • - citroenzuur;
  • - schurend reinigingsmiddel;
  • - azijnzuur;
  • - betekent "Anti-schaal".

instructies:

Stap 1

Een van de meest betaalbare en populaire 'folk'-methoden voor het ontkalken van een waterkoker is het gebruik van citroenzuur. Alles is heel eenvoudig gedaan. Vul de waterkoker met zoveel mogelijk water en voeg 3-5 gram citroenzuur toe. Kook en laat het water afkoelen, spoel de waterkoker vervolgens grondig om eventuele zuurresten te verwijderen. Als de schaal niet volledig is verwijderd uit de eerste procedure, herhaalt u het koken totdat u het gewenste resultaat hebt bereikt.

Stap 2

Voor huisvrouwen wiens waterkokers dikke kalklagen hebben, is een andere reinigingsmethode geschikt. Verwijder eerst de kalkaanslag mechanisch met een schurend reinigingsmiddel door zachtjes over de zijkanten van de waterkoker, spoel of verwarmingselement te wrijven. Om eventuele resterende kalkaanslag te verwijderen, vult u de waterkoker met milde azijn en water en kookt u. Laat het water vervolgens 15-20 minuten intrekken. Er zal geen spoor van schaal zijn! Om de azijngeur te verwijderen, kookt u 2-3 keer schoon water in een waterkoker. Als de kalklaag niet erg dik is of als u bang bent om een mechanisch effect uit te oefenen op de binnenkant van het apparaat, probeer dan gewoon water met azijn te koken.

Stap 3

Er worden ook verschillende chemicaliën verkocht om waterkokers te ontkalken. Bijvoorbeeld "Anti-schaal". Het moet worden gebruikt volgens de bijgevoegde instructies. Houd er echter rekening mee dat dergelijke producten een grote hoeveelheid chemicaliën bevatten die dan op de wanden en verwarmingselementen van de waterkoker kunnen blijven en met gekookt water in de maag kunnen komen.

Aanbevolen: