Hoe Keramische Messen Te Slijpen

Inhoudsopgave:

Hoe Keramische Messen Te Slijpen
Hoe Keramische Messen Te Slijpen

Video: Hoe Keramische Messen Te Slijpen

Video: Hoe Keramische Messen Te Slijpen
Video: Work Sharp How to use keramische messen slijpen 2024, Maart
Anonim

Als je een keramisch mes hebt gekocht of gekregen, en het is tijd om te proberen het in zijn oude scherpte terug te brengen, maar er is geen manier om het naar een gespecialiseerde werkplaats te brengen, wees dan geduldig. Het slijpen van keramische messen is een zeer lang en nauwgezet proces.

Hoe keramische messen te slijpen
Hoe keramische messen te slijpen

instructies:

Stap 1

Een keramisch mes kan alleen worden geslepen op iets dat harder is dan zichzelf en een gewone staaf waarop stalen messen worden geslepen is duidelijk niet genoeg. Gebruik een diamantschijf om je keramische mes te slijpen. Gebruik als laatste redmiddel gesmolten aluminiumoxide, variërend van 80 µm voor voorbewerken tot 40 µm voor afwerking.

Stap 2

Rekening houdend met de speciale eigenschappen van het materiaal, worden daarom speciale eisen gesteld aan de apparatuur voor het slijpen. Slijp keramische messen op een wiel met lage snelheid met minimale uitloop van het gereedschap. Gebruik bij het slijpen van een keramisch mes minimale kracht terwijl u het mes tegen het schuurgereedschap drukt. Daarom wordt het slijpproces van een keramisch mes in de loop van de tijd uitgerekt.

Stap 3

Keramische messen vereisen, volgens de getuigenis van beoefenaars, ook een exclusieve vorm van de snijkant. Als een klassiek stalen mes op "drie hoeken" wordt geslepen, dan moet de keramische snede een licht convexe snijkant van het keramische mes hebben. Dit is de vorm die de snijkant van een mes in de regel aanneemt bij het slijpen in onbekwame handen. Dit wordt bepaald door de eigenschappen van het materiaal, namelijk de kwetsbaarheid.

Aanbevolen: