Een Waterkoker Ontkalken?

Inhoudsopgave:

Een Waterkoker Ontkalken?
Een Waterkoker Ontkalken?

Video: Een Waterkoker Ontkalken?

Video: Een Waterkoker Ontkalken?
Video: Waterkoker ontkalken 2024, Maart
Anonim

Hoe prettig is het om na een lange werkdag in een comfortabele fauteuil te zitten met een kopje aromatische thee! Maar op een dag merk je dat het water in de waterkoker troebel is geworden, een vreemde smaak heeft gekregen en er witte vlokken zijn verschenen. Dit is kalkaanslag, waarvan het uiterlijk wordt vergemakkelijkt door de verhoogde hardheid van het water. Naast alle narigheid bedreigt het ook de waterkoker met panne. Daarom is het dringend nodig om van schaal af te komen.

Een waterkoker ontkalken?
Een waterkoker ontkalken?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om een "ontkalker" in de winkel te kopen en de waterkoker volgens de instructies schoon te maken. Zo'n tool is meestal niet duur. Maar als u uw gezondheid wilt beschermen tegen onbedoelde inname van chemicaliën, is het beter om natuurlijke remedies te gebruiken.

Stap 2

Kalk is een alkalische verbinding die kan worden verwijderd met een zuur. Thuis kan azijn voor deze doeleinden worden gebruikt. Giet 100 ml azijnzuur (9%) in de waterkoker, voeg 1-1,5 liter water toe (bij voorkeur gefilterd).

Stap 3

Kook de resulterende oplossing en laat minstens twee uur staan, en indien mogelijk een nacht.

Stap 4

Nadat u de oplossing hebt uitgegoten, spoelt u de waterkoker grondig af met stromend water en kookt u opnieuw om de resterende azijn en kalkaanslag te verwijderen.

Stap 5

Als het niet mogelijk was om de plaque volledig te verwijderen, herhaal dan de hele procedure vanaf het begin of probeer een andere folk remedie.

Stap 6

Naast azijnzuur kan citroenzuur worden gebruikt om kalkaanslag te bestrijden - 1 eetlepel per 1,5-2 liter water. Giet zuur in een waterkoker, vul met heet water en laat 15-20 minuten staan. Het is niet nodig om de oplossing te koken. Als de plaque niet erg sterk was, zal de waterkoker na de aangegeven tijd als nieuw glanzen.

Stap 7

Wanhoop niet bij afwezigheid van citroenzuur en azijn in huis. Dit is misschien onverwacht, maar vroeger deden grootmoeders aardappelen weg!

Neem schone aardappelschillen, dek de bodem van de waterkoker af en voeg 1,5-2 liter koud water toe.

Stap 8

Breng het water in de waterkoker meerdere keren aan de kook (4-5, afhankelijk van de complexiteit van de taak) en laat afkoelen.

Stap 9

Giet het afgekoelde water af en spoel de waterkoker goed om met kraanwater.

Stap 10

Als je nog steeds niet tevreden bent met het resultaat, probeer dan een andere zeer extravagante remedie.

Koop een literfles "Sprite" of "Fanta" uit de winkel en schud deze totdat de gassen verdwijnen.

Stap 11

Giet de drank in een waterkoker, verwarm en laat een nacht staan.

Stap 12

Giet 's ochtends je zoete "ontkalker" in de gootsteen en spoel de waterkoker om. Na al deze procedures zou de schaal spoorloos moeten verdwijnen.

Aanbevolen: